Els alumnes de Les Pinediques i la declaració d'emergència climàtica

Dijous, 05/03/2020

Aquest dijous al matí els alumnes de quart de l'escola Les Pinediques han visitat l'Ajuntament de Taradell amb motiu de la Declaració d'Emergència Climàtica, on han estat rebuts per l'alcaldessa, Mercè Cabanas; el Regidor de Sostenibilitat, Joan Canó; el Regidor d'Educació, Lleïr Pladevall; la Regidora Sílvia Puntí; i la Tècnica de Medi Ambient, Eva Codina.

Aquesta trobada s'ha portat a terme arran d'una carta enviada per aquests alumnes a l'Ajuntament, en la qual sol·licitaven declarar l'emergència climàtica a escala municipal.

4r Les Pinediques - Emergència climàtica

En primer lloc, els alumnes han fet una exposició oral cooperativa sobre què és el canvi climàtic, causes i conseqüències, reunions i accions a nivell mundial portades a terme i una proposta d'accions per al municipi de Taradell, que engloben àmbits com residus, mobilitat, energia, consum responsable i aigua.

Seguidament, i en format molt participatiu, s'han comentat les propostes per part de l'Ajuntament, explicant si estaven previstes o no, i quines implicacions suposen. Finalment, hi ha hagut un extens torn de preguntes i/o d'aportacions.

L'equip de govern, que ja en tenia la intenció, ha aprofitat aquesta sinergia per portar la Declaració d'Emergència Climàtica al ple, en la sessió d'aquest mateix dijous 5 de març 2020, que tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala de plens de la Casa de la Vila.

L'Institut de Taradell va ser el primer a declarar l'emergència climàtica a Taradell, ja fa uns mesos, a petició del seu alumnat. Ara els alumnes de Les Pinediques han demanat també a la direcció del seu centre que la declari.