El vehicle compartit, un servei amb èxit a Taradell

El servei de vehicle compartit i elèctric ha superat les 1.400 hores de reserva des de la seva posada en funcionament

Dijous, 22/09/2022

Des de fa 6 mesos, l'Ajuntament de Taradell ha impulsat un nou servei de cotxe compartit i elèctric mitjançant la cooperativa Som Mobilitat. Aquest nou servei, ubicat a l'Espai 1 d'Octubre, està a disposició de tota la ciutadania a través de la plataforma d'aquesta empresa. Doncs bé, des de la posada en funcionament del servei ja hi ha hagut més de 150 reserves del vehicle —pràcticament una per dia— i més de 1.400 hores reservades per utilitzar el cotxe elèctric. El més interessant és que el 60% de les hores reservades corresponen a particulars, i només el 40% corresponen al personal municipal.

Cotxe SOM MOBILITATPer tal d'obtenir més informació sobre com funciona aquest servei de cotxe compartit es pot accedir a la web de la cooperativa Som Mobilitat.

L'Ajuntament de Taradell va decidir apostar per aquest servei de vehicle compartit i elèctric per donar servei als ciutadans que s'han de moure amb cotxe i no disposen de vehicle propi, o bé s'han de desplaçar a zones de baixes emissions de gasos d'efecte hivernacle. A més, segons Som Mobilitat aquest tipus de vehicles compartits permeten reduir el nombre de cotxes a la via pública, ja que 1 cotxe compartit treu 10 cotxes individuals de les carreteres. 

Precisament, aquesta setmana es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (del 16 al 22 de setembre), en la qual la sostenibilitat hi té un paper rellevant. En aquest sentit el vehicle compartit i elèctric és una eina més de la transició cap a una mobilitat sostenible al municipi de Taradell.