L'Ajuntament publica un llibre sobre la història del teatre a Taradell

La presentació tindrà lloc el proper divendres 11 de novembre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font

Dilluns, 07/11/2022

Portada del llibre El teatre a Taradell. Des dels inicis fins 1936La Regidoria de Cultura ha impulsat recentment el llibre El teatre a Taradell. Des dels inicis fins 1936, obra escrita a quatre mans per Antoni Gimeno i Emília Bosch. Aquesta publicació ofereix un recull de les etapes del teatre a la nostra població, anant des dels seus orígens, a finals del segle XIX, fins a la l'època de més esplendor del teatre, que recau al primer terç del segle XX. El llibre també ens descriu els llocs on es feia teatre, com el Casino i el Centre Catòlic, o el Mar i Cel, com a referents destacats d'aquesta època. La presentació del mateix tindrà lloc aquest divendres, 11 de novembre a les 7 de la tarda a la Biblioteca de Taradell.

En aquest volum hi trobarem la relació de les actrius de Barcelona amb el teatre que es feia a Taradell, ja que venien per interpretar els personatges femenins, i és que les noies del poble, llavors, no podien pujar a l'escenari. I s'explica que el canvi vingué amb un grup de noies que van crear el seu quadre dramàtic per poder pujar a l'escenari. Així mateix, l'obra repassa els autors locals, i destaca els pastorets com a gènere més representat al llarg d'aquests primers anys, ja que era una temàtica religiosa.

Per descobrir tot això i molta més informació sobre la història del teatre a Taradell, podeu adquirir el llibre en format paper, per un preu de 15 €, a les oficines de la Casa de la Vila (carrer de la Vila, 45), i a les llibreries. També s'oferirà, properament, la versió en format digital per 10 €.

Aquesta és una edició de l'Ajuntament de Taradell amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.