El punt de càrrega per a vehicles elèctrics de l’Espai 1 d'Octubre passa a ser de pagament

El preu tindrà un important descompte si es disposa de la targeta de l'Associació de Botiguers

Divendres, 03/05/2024

A partir del maig, el punt de càrrega per a vehicles elèctrics ubicat a l'Espai 1 d'Octubre passarà a ser de pagament pels usuaris que hi endollin el vehicle, una decisió que arriba després de 2 anys de gratuïtat del servei, tal com s'havia compromès l'Ajuntament de Taradell en el moment de la seva posada en marxa. Actualment, aquest punt de càrrega és molt utilitzat per a la ciutadania, i això suposa una despesa anual per al consistori de 26.000 €, entre el consum elèctric i el manteniment. Els usuaris hauran de pagar el servei mitjançant la mateixa aplicació EVCharge, que és la que ja utilitzen per carregar el vehicle elèctric.

El preu públic que caldrà abonar serà de 0,30 €/kWh (IVA inclòs) per al públic en general. Ara bé, els clients dels comerços pertanyents a l'Associació de Botiguers de Taradell (ABT) tindran un descompte del 67%. Així, qui tingui la TCT, la Targeta Urbana de l'ABT, tindrà un preu molt més assequible de 0,10 €/kWh (IVA inclòs). El motiu d'aquest descompte tan important és promocionar la compra local a les botigues i serveis de Taradell, tant de veïns del municipi com d'altres pobles.

Cal recordar que l'objectiu principal de la instal·lació d'aquests punts de recàrrega elèctrica era promocionar i visibilitzar la mobilitat elèctrica com alternativa al vehicle de combustió. Després de 2 anys de funcionament i veient l'ús intensiu d'aquest servei, l'Ajuntament de Taradell considera que s'ha complert clarament la funció per la qual es va instal·lar.

Localització relacionada