El projecte Fem-ho jove del Puntal i l’Associació de Jubilats de Taradell s’uneixen a través de la tecnologia i altres accions conjuntes

Dijous 26/07/2018

Taller mòbils Taradell juliol 2018 (1)

Durant el mes de juliol, la gent gran de l'Associació de Jubilats i els joves del Punt Jove El Puntal han dut a terme dues accions conjuntes que promouen la participació, la vinculació, l'aprenentatge de les noves tecnologies i la promoció del teixit associatiu.  
 
Primerament, i durant tres matins de dimecres de juliol, joves del Puntal s'han desplaçat al Casal de l'Associació de Jubilats per ensenyar com funcionen els smartphones, tablets o portàtils a la gent gran. Aquest projecte de Voluntariat Digital ha tingut la participació d'un total de 9 persones jubilades i 5 joves. Al llarg de les sessions han acotat els aspectes d'ús dels aparells que han portat a l'aula i han planificat els continguts a treballar. Al mateix temps, els joves han fet un acompanyament personalitzat a cadascuna de les persones grans, ja que cada jove només ha tingut 1 o 2 alumnes, assegurant-ne la vinculació i l'aprenentatge. 
 
Com a segona acció conjunta, 10 joves del Fem-ho jove (programa d'Aprenentatge i Servei) han ajudat a la Junta Directiva de l'Associació de Jubilats a arreglar el pati interior del Casal per tal de netejar-lo i pintar-lo, amb l'objectiu que a partir d'aquest mateix estiu s'hi puguin dur a terme activitats a l'aire lliure, com per exemple el berenar i posterior concert d'havaneres del passat divendres 13 de juliol amb una assistència de quasi un centenar de persones. Tanmateix, des del Parc de les Olors de l'Ajuntament es van proporcionar diverses plantes aromàtiques, entre elles el barballó, per tal de promocionar la recuperació d'aquesta espècie pròpia del municipi, i que des d'aquest juliol ja llueixen a les jardineres del pati del Casal. 
 
Aquestes experiències de caire comunitari permeten als col·lectius implicats interaccionar en espais comuns que promouen les relacions socials i la cohesió entre generacions diverses. 

Joves Puntal accio social Casal (fotos mòbil) (4)

Acció social joves pintant Ass Jubilats (juliol 2018)b

Cloenda taller mòbils amb joves Puntal juliol2018 (2)