El pintor taradellenc Jesús Ramos dona un quadre a l'Hospital de Vic

La donació forma part d'una iniciativa per portar l'art als hospitals i reconèixer l'esforç del sistema sanitari durant la pandèmia

Dijous, 01/04/2021

El pintor Jesús Ramos ha donat una de les seves obres pictòriques abstractes al Consorci Hospitalari de Vic en el marc de la iniciativa “Omplim d'art els hospitals”, de la Galeria Pigment de Barcelona. La iniciativa proposava als artistes donar una de les seves obres al centre hospitalari que escollís i, com a resident a la comarca d'Osona, Ramos va escollir l'Hospital Universitari de Vic com a receptor de la seva donació.

20210401 CHV donacio quadre Jesus Ramos

Segons el seu autor, l'obra, que porta per nom ‘Miratge', “juga amb un fons de blaus foscos desdibuixats, –mantenint l'harmonia- sobre el que encara es poden reconèixer traços subtils, que es troben amb diàleg amb estructures més marcades –jugant amb el contrast radical de color-, sovint incompletes, que ens fan pensar en restes de construccions abandonades”.

L'obra va formar part de l'exposició “Vestigis” que va fer l'autor a la H10 Gallery Art de Barcelona, del novembre del 2019 al febrer del 2020. En aquesta exposició, el pintor reunia una col·lecció d'obres que pretenien mostrar els rastres que l'home deixa sobre els territoris en els quals s'estableix.