El Calendari 2019, dedicat a Taradell a través de la mirada d'un taradellenc als anys 50

Dilluns, 10/12/2018

2019

Com cada any, l'Ajuntament de Taradell edita el Calendari anual que es posarà a la venda el pròxim 16 de desembre coincidint amb la Fira de Santa Llúcia.

Enguany, s'ha escollit imatges antigues de Taradell sota el títol ‘Imatges del poble. La mirada d'un taradellenc'. Corresponen a tretze fotografies de Pere Papell i Puig, tirades als anys 50, i que revelen tretze punts coneguts del nostre municipi. Entre ells s'hi poden veure plans generals de Taradell, del centre del poble, de la Font Gran, fotos del Campanar i molts altres llocs i festes de la Vila.

Aquestes fotografies són tretze de gairebé dels 25.000 negatius existents i que la majoria d'aquestes fotografies la família Papell i Coma les cedirà a l'Arxiu Fotogràfic de Taradell. La família, vol que l'arxiu quedi guardat en la memòria de tots els taradellencs. Fa mesos que la família i l'Arxiu treballen per tal de digitalitzar totes les fotografies.

El mes d'octubre de 2019, coincidint amb el 20è aniversari de la defunció de Pere Papell, es podrà veure una exposició de fotografies del fons Papell a la Sala d'Exposicions del Centre Cultural Costa i Font.

La iniciativa del calendari es porta a terme des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Taradell.