Discurs de cap d'any de l'alcaldessa, Mercè Cabanas

Gràcies per aquest mig any!

Dimarts 31/12/2019

Per tradició comptem dies i anys. I n'hi ha que ho celebren. Avui, 31 de desembre, em ve de gust com a alcaldessa de Taradell, celebrar. I agrair-vos l'enorme confiança que vau dipositar en l'actual equip de govern. Una confiançan que va fer possible un gir, per alguns inesperat i per molts d'altres, desitjat. Ha estat mig any intens, ple de moments agradables –com les més de 150 persones que amablement han vingut a l'alcaldia oberta–, i de situacions menys amables. Però molt gratificant sobretot pel gran treball que està fent tot l'equip de govern i per l'extraordinari entusiasme i col·laboració de tot el poble, des de qui truca per fer-nos saber una incidència fins a qui critica, argumentadament, l'augment de taxes.

Avui, a més, vull deixar constància de la inestimable col·laboració de les 41 persones que treballen directament a l'Ajuntament. És molt d'agrair que, sense conèixer-nos, ens hagin ajudat a fer més planer el nostre encaix en una estructura que portava molts anys funcionant d'una determinada forma. I que no ens hagin fet sentir gens estranys des d'aquell dilluns 17 de juny que vaig entrar, sola, al despatx d'alcaldia. La confiança mútua en pot ser la clau i també desprendre's de les pors. Amb tot el respecte del món per la seva dedicació i professionalitat així com pel seu coneixement de la maquinària municipal, agraeixo que ens hagin ajudat a anar-nos familiaritzant en la mecànica d'algunes qüestions quotidianes i hagin fet possible que res s'aturés. Quan el 20 de juny ja vaig poder signar documentació em vaig treure un pes de sobre: tot anava sobre rodes!

És molt valuós, humanament parlant, que hi hagi harmonia i sintonia a tot l'equip. Aquells professionals que també col·laboren en d'altres ajuntaments ens ho manifesten: a Taradell hi ha molt bon ambient i s'hi treballa molt a gust. Així ha de continuar, sense perdre de vista l'objectiu de fer-ho amb la màxima eficiència i equitat.

Tenim molt per fer i, com hem dit sempre, ho afrontarem. És clar el model de poble que volem: culte, sostenible, cívic, solidari, igualitari, tranquil. I a aquest model hi dediquem tot el nostre temps. Hem de respondre a les necessitats de la majoria, sense deixar-nos a ningú pel camí, i avançar-nos als requeriments dels nous temps. I això tenint present la situació excepcional que patim com a país, per a la llibertat del qual seguirem treballant.

Endavant les atxes! I molt bones festes i millor any nou!

Mercè Cabanas Solà
Alcaldessa de Taradell per al mandat 2019-2023

 

Discurs cap d'any 2019 Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell