Convocat el 2n Premi Anastasi Aranda de recerca de batxillerat

Dimecres, 19/05/2021

Els Ajuntaments de Taradell, Santa Eugènia de Berga Seva i Viladrau convoquen la 2a edició del Premi Anastasi Aranda, amb l'objectiu d'estimular la investigació feta en català sobre qualsevol àmbit cultural tot reconeixent el millor treball de recerca dels alumnes de batxillerat.

Aquest premi és un homenatge a Anastasi Aranda (1901–1958), que va ser mestre de la Vila de Taradell entre els anys 1933 i 1939, quan va ser denunciat, pres i jutjat per un Consell de Guerra que el va condemnar a 15 anys de presó i va ser donat de baixa com a mestre. Quan va sortir de la presó, el 1943, no va recuperar el seu títol de mestre, i va començar a fer classes particulars a les cases de pagès i de repàs, als vespres a casa seva. Després va treballar al col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, i a la Garriga, on va morir mentre feia classe.  

Les bases de la convocatòria d'enguany les trobareu al final d'aquesta notícia, a l'apartat documentació. Els treballs a presentar han de ser treballs de recerca de Batxillerat corresponents al curs 2020–2021, elaborats per alumnes de Batxillerat de qualsevol centre educatiu de Catalunya. El termini de presentació dels treballs és del 20 de maig al 30 de juny 2021, a través del correu electrònic taradell@taradell.cat.

El jurat estarà format per Maica Bernal, Laia Bosch, Oriol Casellas, Albert Sangrà i Dolors Solà.

El lliurament del premi, dotat amb 1.200 €, es realitzarà en un acte públic que se celebrarà a la tardor. El dia i l'hora s'anunciaran més endavant.

Podeu consultar les bases del premi al peu d'aquest article.