Convocat el 2n Concurs d'Art Mural per omplir de patrimoni els murs de Taradell

L'Ajuntament i la Taula de Patrimoni convoquen el 2n Concurs d'Art Mural de Taradell, una iniciativa per introduir l'art als murs de Taradell i fer més atractiu l'espai públic

Dilluns, 10/04/2023

1r Concurs d'Art Mural de TaradellLes regidories de Cultura i PatrimoniSostenibilitat i Entitats i Festes, mitjançant la Taula de Patrimoni que està integrada per diverses entitats de Taradell, torna a organitzar enguany aquest concurs per acostar el món rural a la ciutadania i posar de relleu tot el seu patrimoni, tot visibilitzant així el seu valor cultural. Per això que la Taula de Patrimoni ha volgut promoure aquesta expressió cultural a través d'una disciplina artística no convencional i de caràcter urbà. L'obra guanyadora del 1r Concurs d'Art Mural convocat l'any passat va ser Treballs manuals, de Marzel do Nascimiento Goiria, amb la qual es va pintar el mur de la tomba d'una temàtica relacionada amb el món de l'aigua.

La Taula de Patrimoni va néixer l'any 2021 amb l'objectiu de crear una xarxa de treball per potenciar les qualitats del poble i reforçar les entitats. L'objectiu de les entitats i associacions que l'encapçalen és promoure activitats, accions i jornades per difondre tot aquest patrimoni rural, que forma part de la identitat de Taradell.

Després de les dues primeres edicions d'aquestes Jornades de Patrimoni dedicades al món del blat i de l'aigua, aquest any les activitats estaran relacionades amb la vinya i tots aquells elements, oficis, edificis i activitats socials que l'envolten, com les masies, els vins, les vinyes, els estris del camp… És en aquest context que va nèixer la idea de crear un concurs d'art mural per potenciar la recerca, la conservació, la difusió i la gestió d'aquest patrimoni.

Així, en aquest concurs es podran presentar propostes d'art urbà relacionades amb la vinya de l'1 d'abril al 12 de maig de 2023, de forma presencial a les oficines de l'Ajuntament de Taradell. La persona guanyadora rebrà un premi de 2.000 € i l'import de les despeses directament vinculades al material emprat per a la realització de l'obra sobre la paret, amb un màxim de 400 €.

Les bases del concurs es poden consultar tot seguit, al peu d'aquest contingut.