Convocada la 5a edició del Premi Anastasi Aranda de recerca de batxillerat

El període de presentació de treballs va del 13 de maig al 18 de juny

Dilluns, 13/05/2024

Els Ajuntaments del Brull, Taradell, Santa Eugènia de Berga, Seva i Viladrau convoquen un any més el Premi Anastasi Aranda, amb l'objectiu d'estimular la investigació feta en català sobre qualsevol àmbit cultural tot reconeixent el millor treball de recerca dels alumnes de batxillerat.

Les bases de la convocatòria d'enguany les trobareu al final d'aquesta notícia, a l'apartat documentació. Les propostes han de ser treballs de recerca de Batxillerat corresponents al curs 2023–2024, i es trametran per correu electrònic a taradell@taradell.cat, des del 13 de maig fins al 18 de juny

El jurat estarà format a partir de la tria proposada pels ajuntaments convocants, i el seu veredicte és inapelable. Enguany, la dotació del certàmen es modifica, i es premiaran dos treballs: el primer amb 1.000 € i el segon amb 500 €. El lliurament es realitzarà en un acte públic que se celebrarà a la tardor. Les circumstàncies de data, hora i lloc s'anunciaran més endavant.

Aquest premi és un homenatge a Anastasi Aranda (1901–1958), que va ser mestre de la Vila de Taradell entre els anys 1933 i 1939, quan va ser denunciat, pres i jutjat per un Consell de Guerra que el va condemnar a 15 anys de presó i va ser donat de baixa com a mestre. Quan va sortir de la presó, el 1943, no va recuperar el seu títol de mestre, i va començar a fer classes particulars a les cases de pagès i de repàs, als vespres a casa seva. Després va treballar al col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, i a la Garriga, on va morir mentre feia classe.  

Podeu consultar les bases del premi al peu d'aquest article.

Documents relacionats