Convocada la 3a edició del Premi Anastasi Aranda de recerca de batxillerat

Dijous, 21/04/2022

Els Ajuntaments del Brull, Taradell, Santa Eugènia de Berga, Seva i Viladrau convoquen la 3a edició del Premi Anastasi Aranda, amb l'objectiu d'estimular la investigació feta en català sobre qualsevol àmbit cultural tot reconeixent el millor treball de recerca dels alumnes de batxillerat.

Aquest premi és un homenatge a Anastasi Aranda (1901–1958), que va ser mestre de la Vila de Taradell entre els anys 1933 i 1939, quan va ser denunciat, pres i jutjat per un Consell de Guerra que el va condemnar a 15 anys de presó i va ser donat de baixa com a mestre. Quan va sortir de la presó, el 1943, no va recuperar el seu títol de mestre, i va començar a fer classes particulars a les cases de pagès i de repàs, als vespres a casa seva. Després va treballar al col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, i a la Garriga, on va morir mentre feia classe.   

Les bases de la convocatòria d'enguany les trobareu al final d'aquesta notícia, a l'apartat documentació. Els originals a presentar han de ser treballs de recerca de Batxillerat corresponents al curs 2021–2022. Podran presentar-se els originals a través del correu electrònic taradell@taradell.cat des del 1r de maig fins al 30 de juny.  

El jurat estarà format per Maica Bernal, Laia Bosch, Oriol Casellas, Albert Sangrà i Dolors Solà.

El lliurament del premi, dotat amb 1.200 €, es realitzarà en un acte públic que se celebrarà a la tardor. Les circumstàncies de data, hora i lloc s'anunciaran més endavant.

Podeu consultar les bases del premi al peu d'aquest article.

Documents relacionats