Coneixem noves històries migratòries gràcies al projecte ‘Perfils’ del curs 2018-2019

Dimecres, 28/08/2019

Perfils 2019

Un curs més, el projecte Perfils, Apropament al fet migratori va tenir molt bona acollida entre els centres d'ensenyament secundari de la Mancomunitat La Plana. Hi varen participar un total de 285 persones. D'un total de 235 alumnes, 103 (47 noies i 56 nois) estudiaven 2n d'ESO a l'Institut de Taradell.


Les primeres activitats es varen iniciar a partir de finals de 2018 i a tots els centres el projecte va finalitzar durant el mes de maig. Durant tots aquests mesos van tenir lloc diverses accions tant dins com fora de les aules. Per una banda l'alumnat van rebre xerrades i van participar de
dinàmiques a les aules entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també sobre els estereotips i prejudicis que envolten la immigració i el nostre dia a dia.

Perfils 2019


La part més creativa del projecte, la varen experimentar els i les alumnes fora l'horari lectiu compartint converses en format d'entrevista amb persones procedents de l'estranger i que han viscut una o varies experiències migratòries. Aquestes converses varen permetre als i les
joves apropar-se al fet migratori d'una manera molt personal. El resultat d'aquestes trobades està disponible per a tothom ja que es varen enregistrar i editar i ara es poden visualitzar a través al canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana i a les xarxes socials.

S'han entrevistat 50 persones que actualment resideixen a la comarca d'Osona, majoritàriament a Tona i a Taradell, i que procedeixen de 30 països diferents: Albània, Argentina, Bolívia, Brasil, Bulgària, Colòmbia, Equador, Escòcia, Espanya, França, Geòrgia, Hondures, Hongria, Índia,
Itàlia, Japó, Marroc, Mèxic, Nepal, Nigèria, Paraguai, Polònia, Portugal, Romania, Rússia, Senegal, Síria, Ucraïna, Uruguai i Xile.

Perfils 2019

Aquest és un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural impulsat per la Mancomunitat La Plana i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

Es poden veure les converses enregistrades a través del canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana.