Comunicat de l'alcaldessa arran del primer cas confirmat de coronoavirus a Taradell

L'evolució de la persona afectada és bona i s'han pres les mesures de protecció amb el seu entorn.

Divendres, 20/03/2020

Benvolgudes i Benvolguts,

Mitjançant aquest comunicat us informo que avui divendres s'ha confirmat als familiars que havia donat positiu al test del Coronavirus la persona ingressada des de dilluns a l'Hospital General Universitari de Vic (HGUV). La seva evolució és bona. Catsalut ha seguit els protocols habituals amb el seu entorn, per la qual cosa us demano serenitat, solidaritat i el confinament a les vostres llars.

Des de l'Ajuntament insistim en reforçar les mesures d'higiene preventives i us preguem que compliu les disposicions oficials per evitar desplaçaments innecessaris, que propicien el contagi i així evitar el col·lapse del sistema sanitari. Com s'ha informat reiteradament, aquells malalts que presenten símptomes lleus estan sent tractats com a positius sense fer-los el test. Per tant, qualsevol mesura de prevenció és poca en una emergència com aquesta.

Les restriccions de circulació per la via pública s'han reforçat i els Guàrdies Municipals de Taradell i els Mossos d'Esquadra treballen per tal que es compleixin. Fins i tot avui hem informat per megafonia  d'algunes actuacions previstes. Aquesta tarda s'han desinfectat àrees concorregudes de la via pública i cada dematí ho seguirem fent. Tothom qui pugui pot col·laborar higienitzant el seu entorn.

Recordem que no està permès moure's cap a una segona residència i que s'han tancat el càmping i els allotjaments rurals del municipi. Només es permet sortir de casa per les compres habituals i mantenint entre 1 i 2 metres de distància o per treure la mascota de forma individual. Tampoc es permet anar al bosc.

Seran unes setmanes dures, però si extremem les mesures individuals podem reduir-ne la ràpida propagació. Per tant el millor és quedar-nos a casa i cuidar-nos.

El web de l'Ajuntament es va actualitzant contínuament. Podeu trobar-hi tota la informació a taradell.cat/coronavirus.

Us agraïm molt la vostra col·laboració i responsabilitat!

Mercè Cabanas Solà
Alcaldessa de Taradell