La campanya Compra a Taradell amb carret, cabàs o cistell! vol fomentar el comerç i el consum local

Aquestes festes es sortejaran 40 carrets per fer la compra entre la gent que compri a les botigues del poble

Dissabte, 06/01/2024

L'Ajuntament de Taradell, amb la col·laboració de l'Associació de Botiguers de Taradell (ABT) i la Cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS), ha impulsat per aquestes festes, amb l'objectiu de fomentar l'hàbit de comprar en botigues de proximitat, la campanya Compra a Taradell amb carret, cabàs o cistell! Per això es sortejaran 40 carrets com aquest per fer la compra entre tothom qui compri a les botigues de Taradell i passi la TCT, la targeta de l'ABT. Alhora, també es sortejaran vals de 50 € per gastar als establiments de l'ABT.

Aquesta campanya té tres objectius relacionats amb la sostenibilitat: promocionar el comerç local, reduir els plàstics en la compra diària i fomentar la mobilitat sostenible. I és que segons l'Agència Catalana de Consum, el consum de proximitat genera fins a un 70% menys de residus que fer-ho en grans superfícies. I fer-ho amb carret, cabàs o cistell, a part de reduir les bosses de plàstic, també permet utilitzar envasos reutilitzables i comprar a granel. Sense oblidar que anar a comprar amb carret permet transportar productes d'un cert pes sense haver de fer servir el cotxe.

carret ROLSERcarret ROLSERcarret ROLSERcarret ROLSER

Aquesta promoció ha estat possible gràcies a la subvenció aconseguida de la Diputació de Barcelona, que també ha servit per du a terme altres activitats des de la Cooperativa TARSOS, com un taller per comprar sense generar residus o una xerrada sobre alimentació sostenible i saludable.

Finalment, recordar que, a partir d'aquest proper gener de 2024, està previst remodelar una part de l'eix comercial del nucli per poder fer-lo més accessible i segur per afavorir la compra local i els comerços de Taradell.