Comencen les obres per instal·lar 375 lluminàries LED a Taradell

Gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona pràcticament el 100% de l'enllumenat serà de tecnologia LED

Dilluns, 15/01/2024

Aquesta setmana han començat les obres per instal·lar 375 lluminàries LED a l'enllumenat públic de Taradell en substitució de les lluminàries actuals. Aquest canvi implicarà obra civil (rases, cates, fonaments…) en alguns carrers, ja que no només es canvia la lluminària sinó que també es canvien les columnes (farola sencera) o el cablejat elèctric. Es preveu que aquestes actuacions durin 3 mesos aproximadament.

Zones afectades

Les obres tindràn lloc a diverses zones, afectant bona part del municipi. Així, els vials a intervenir seràn: pg. Sant Genís, c. de l'Església, c. de Vic, c. Vilanova, c. Quintana, c. Guillem de Mont-rodon, c. Sant Sebastià, c. de la Vila, pl. Santa Llúcia, c. de la Font, pg. Domènec Sert, ctra. Balenyà, c. Jaume Balmes, rda. Vilademany, c. de la Granja, c. de la Pau, pg. del Tossal, c. Puigmal, c. Sant Jordi, c. de Tona i c. d'Aiguafreda.

Aquesta actuació generarà un despesa energètica d'un 74% menor a l'actual, que equival a un estalvi econòmic de 23.430,20 € a l'any i 30,54 tones de CO2eq menys cada any, d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. A més, la substitució de les lluminàries actuals suposa disminuir la contaminació lumínica al municipi de Taradell, i millorar la quantitat i la qualitat de la llum als carrers.

L'Ajuntament de Taradell ha pogut impulsar aquesta actuació gràcies a la subvenció aconseguida de la Diputació de Barcelona dins del programa Renovables 2030. Després d'aquestes obres pràcticament la totalitat de l'enllumenat públic del municipi serà de tecnologia LED, i només faltarà algun carrer que requereix d'una intervenció més gran.

Carrer Guillem de Mont-rodonCarrer Sant Jordi

Aquesta actuació s'emmarca en el pla de manteniment i millora dels enllumenats públics de Taradell per tal d'adequar-se a la normativa vigent, tant des d'un punt de vista ambiental com de seguretat. De fet, en aquestes actuacions no només es busca la sostenibilitat, sinó que també s'aprofita per legalitzar i adequar totes les instal·lacions elèctriques (quadres, línies, suports…) per raons de seguretat.