Comença la senyalització de la Ruta de l'Aigua

Dijous, 17/03/2022

Aquesta setmana ha començat la senyalització de la Ruta de l'Aigua en el seu primer tram. La ruta de l'aigua és un recorregut natural i cultural al llarg dels paisatges de ribera que transcorre al voltant de la riera de Taradell. En ella es pot descobrir un entorn natural amb elements històrics, que tenen una estreta relació amb el patrimoni hidràulic del nostre terme.

Aquesta primera actuació de senyalització servirà per indicar els elements històrics d'aquest primer tram de la ruta, que va del centre de la població –Espai 1 d'Octubre– fins a la Mare de les Fonts. Aquesta intervenció permetrà identificar i observar aquests indrets d'interès, dels quals més endavant s'en podrà consultar tota la seva informació històrica i natural in situ i també via web.

Ruta de l\'Aigua al seu pas per la Font Gran de Taradell

Cal esmentar que aquest primer tram és un traçat ja existent, que es complementarà amb un traçat nou que permetrà que la ruta pugui arribar a ser circular. Els elements que trobarem en aquest primer traçat són sobretot molins i preses. Així doncs, podrem veure la Font Gran, el molí de l'Esquís, el molí dels Capellans, el molí de Bellpuig, la resclosa i la Mare de les Fonts.

Un primer tram, aquest, que es preveu que a mesura que es tinguin els permisos pertinents, se'n puguin restaurar espais i ampliar la seva informació. D'altra banda, també s'oferirà una explicació dels elements de la flora i la fauna de ribera més rellevants que envolten aquesta ruta. Aquest és un objectiu que creiem que té una importància cabdal i que volem oferir al llarg de tot el recorregut.

Ruta de l\'Aigua de Taradell

Aquesta primera actuació, doncs, s'anirà ampliant fins a poder tenir tota la ruta al complet i oferir elements didàctics i amb contingut. Aquesta ruta ha de ser un atractiu més pel municipi, que complementi i pontenciï la oferta turística de Taradell amb una proposta cultural, patrimonial i natural.