Cap nou cas de Covid a Taradell

Dimarts 21/07/2020

L'Ajuntament de Taradell des del principi de la pandèmia de la Covid-19 i la seva afectació a la població, va decidir donar el màxim d'informació per aconseguir la responsabilitat compartida de tota la ciutadania.

En aquest sentit, aquest dimarts 21 de juliol, podem informar que aquesta setmana el CAP de Taradell no ha atès cap nou cas positiu, i que s'estan fent les proves de PCR a aquelles persones amb simptomatologia compatible amb la malaltia. A més, s'estan rastrejant contactes i portant el control pertinent per evitar contagis.

La Conselleria de Salut ha informat aquest migdia que a tota Catalunya es fan 8.000 PCR diàries i que la setmana vinent es vol arribar a les 30-40.000 si s'hi afegeix la capacitat privada. L'objectiu, segons el Departament, és “fer la PCR als contactes estrets de tots els positius, per tal de poder detectar casos asimptomàtics. Sabem que de cada cas hem d'identificar entre 10 i 15 contactes. Per això hi haurà la figura del gestor Covid”. Salut n'espera reclutar un miler a tot el país.

Alhora insisteixen des de Salut que “l'única vacuna que tenim avui és el rentat de mans, la distància i les mascaretes. Aquestes mesures de protecció són claus, per solidaritat”. El fet que ara hi ha més persones joves infectades que a la primavera i que es mouen més, visitants persones vulnerables a casa dels pares i avis, fa que s'hagin d'extremar les mesures de protecció.

Des de l'Ajuntament de Taradell agraïm la responsabilitat de tothom i treballem per tal que tothom sàpiga en quin punt ens trobem en aquesta emergència sanitària que ens ha trasbalsat.