Bona acollida del taller ''Desconfinem-nos i obrim-nos a la vida!''

Dijous, 28/10/2021

En aquest taller motivacional i de cura psicoemocional les participants van poder compartir i practicar tècniques i activitats per millorar la pròpia salut física, emocional i mental. Així mateix, es van oferir recursos per afrontar reptes del dia a dia.

Les dues primeres sessions, guiades per la psicoterapeuta Esperança Capella, es van centrar en l'àmbit més psicoemocional. A partir de diverses dinàmiques es van treballar àmbits com el benestar emocional i la salut, l'univers afectiu, com viure el món en positiu... També es van practicar jocs de risoteràpia. 

La darrera sessió, a càrrec de la fisioterapeuta Marta Pugès, es va focalitzar en prendre consciència de com les emocions s'expressen al nostre cos físic, jugant sempre des del plaer, la seguretat i el respecte i descobrint noves eines per poder mantenir-nos en equilibri i salut. El treball s'ha realitzat mitjançant dinàmiques corporals, inicialment preparant el cos amb un bon escalfament i una descoberta de la fisiologia i biomecànica corporal, seguit de dinàmiques de joc emocional i relacional per finalitzar amb un treball d'escolta i reflexió sobre allò viscut portant-t'ho de nou al cos.

A través d'aquestes sessions vivencials es va poder desenvolupar un clima de confiança, confidencialitat i respecte, oferint un espai de trobada i comunicació on compartir experiències grupals de creixement personal.

La bona valoració de les persones participants fa entreveure que espais com aquests són, més que mai, necessaris per a aquest nou començar després dels mesos marcats per la situació d'aïllament social provocat per la pandèmia. 

El taller ha estat organitzat per l'Ajuntament de Taradell i el Programa de Gent gran de la Mancomunitat La Plana, amb el suport de Diputació de Barcelona.

taller desconfinem nos i obrim nos a la vida