Aquest cap de setmana arriba a Taradell la popular Fira de Santa Llúcia

Aquest any s'allargarà durant tres dies amb actes de cultura popular i folklòrica, sumats als actes religiosos

Dimarts, 12/12/2023

El 13 de desembre dia de Santa Llúcia s'inicien els actes de la tradicional Fira. El dimecres és el dia que tenen lloc els actes religiosos a la capella. La Comissió de la capella organitza una missa a les 9 del matí i el res del Rosari a les 7 de la tarda.

El cap de setmana del 15 al 17 de desembre tindran lloc tots els actes relacionats amb la Fira.

En primer lloc, el divendres  dia 15 de desembre hi ha la desena nit de músiques a la Capella organitzades pels Amics de Santa Llúcia. Enguany aquest acte ja tradicional de la Fira tindrà actuació de la violoncel·lista Anna Galàn amb el recital de diferents textos. 

Cartell Fira de Santa Llúcia a Taradell 2023L'endemà el dissabte dia 16 de desembre hi ha una nova edició dels tradicionals focs de gala. Amb aquest acte, la Regidoria de Cultura i Patrimoni ha volgut recuperar la tradició que al llarg dels segles XVI i XVII es feia al voltant de l'ermita. Amb l'auge de la Fira de Santa Llúcia i Sant Vicenç arribaven venedors ambulants, firaires i tractants de bestiar que es congregaven al voltant de la capella. Durant la vigília de la fira, al vespre, es feia la "gala", que consistia en grans ballades al voltant del foc. L'acte comptarà amb el grup de música tradicional, Els nois del Rostoll. Es convida a tothom qui vulgui participar d'aquesta vetllada a partir de dos quarts de 9 del vespre, hi haurà coca, cava i ratafia!

Abans, a les 6 de la tarda a Can Costa Centre Cultural hi haurà l'actuació de Tastet de Gòspel amb un concert benèfic per a la Marató de TV3, mitjançant taquilla inversa, amb l'espectacle Gospelwill. L'espectacle compta amb un cor de més de 40 veus que transmet el ritme del gòspel i acompanyats, d'una banda, que vibra i una ballarina que juga amb el cos incorporant elements naturals. Tots ells converteixen l'espectacle visual en una obra artística posada en escena.

I el diumenge 17, dia central de la Fira, hi haurà paradetes d'artesans i firaires des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre al voltant de la Capella. A 2/4 d'11 se celebrarà la missa a la Capella i es donarà el tradicional ramet de la sort. Al llarg del matí, també hi haurà els jocs tradicionals fets de materials reciclats de Guixot de 8.

Serà a la tarda quan els més menuts de la família podran portar la carta al Patge Reial. Aquest any el patge estarà a la Plaça a partir de les 5 de la tarda. A les 6 de la tarda com és habitual, se celebrarà el berenar popular amb torrades i botifarra a la plaça d'en Gili amb la col·laboració de la Colla Jove de Geganters i Grallers.

Al migdia i a la tarda, hi haurà a La Plaça, davant de Can Tuneu, un trio musical, que recaptarà diners per la Marató i amenitzarà l'espai i l'ambient. A taradell.cat/agenda podeu consultar el detall dels actes d'aquest dia.

Localització relacionada