Aquestes festes els comerços fan olor de barballó

Uns 33 comerços de Taradell i l'Ajuntament estaran aromatitzats amb barballó

Diumenge, 03/01/2021

L'Ajuntament de Taradell, en col·laboració amb l'Associació de Botiguers de Taradell, han repartit difusors elèctrics als comerços que ho han sol·licitat per aromatizar el local amb barballó. Aquests difusors generen vapor d'aigua, el qual conté oli essencial del Parc de les Olors, i escampen l'olor de lavanda per tot el local. En principi els comerços faran aquesta olor característica durant la campanya de festes, i posteriorment cada establiment pot decidir si canvia d'aroma o segueix amb aquest.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és dotar d'una olor característica els comerços del poble, i seguir recuperant i promovent el barballó i les atxes de la Nit de Reis. Les atxes, per aquells que no coneguin el costum, són canyes de riu folrades de barballó assecat que es fan cremar durant la Nit de Reis, tot il·luminant el recorregut de la cavalcada. Aquest barballó cremat deixa una olor molt singular i especial a tot el poble la nit del 5 al 6 de gener. 

Des del Parc de les Olors ja fa temps que es treballa per difondre aquesta tradició, així com el barballó, la planta aromàtica utilitzada en les atxes. De fet, cada any organitza diferents tallers per anar a collir barballó al camp, elaborar atxes per a la Nit de Reis i utilitzar els olis essencials per a diferents finalitats.