Aquest maig comença un nou cicle de Cultura en Marxa a Taradell

Dilluns, 03/05/2021

Al llarg de tot el mes de maig, a Taradell, es portarà a terme la segona edició de Cultura en Marxa. Aquest és un projecte iniciat i impulsat l'any passat per les regidories d'Educació i Cultura, en ple desconfinament, i que va tenir una gran acollida entre la població. L'objectiu és apropar a tothom el coneixement sobre Taradell, i fer-ho de forma amena, àgil i, com diu el títol, en marxa: és a dir, tot fent un passeig. Així, s'han creat un total de sis rutes en les que es pretén despertar l'interès sobre diversos àmbits de la cultural local que poden arribar a ser desconeguts per la gent de Taradell.

Cultura en Marxa 2021 - Cartell

Quines rutes s'ofereixen, aquest any?

Per començar, el divendres dia 7 de maig, sota el títol Els Motius de Taradell: història i curiositats, passejarem pels carrers del poble tot descobrint i coneixent els motius de les cases del poble: si sempre heu volgut saber el perquè dels cans i cals de les cases de Taradell, en aquesta ruta, dirigida per Mireia Munmany i Josep Munmany, ho descobrirem.

L'endemà, dissabte dia 8 visitarem el Casal de Mont-rodon, tot fent un recorregut per l'interior del casal per descobrir-ne la història i els personatges que hi van viure, entre ells Guillem de Mont-rodon, qui fou preceptor de Jaume I El Conqueridor. La ruta estarà dirigida per l'historiador Mn. Antoni Pladevall i Font.

El dijous dia 13 de maig en Josep Valverde Karra ens guiarà per la ruta que recorrerà els bars musicals de Taradell dels anys setanta i vuitanta, per tal de descobrir-ne els seus secrets i anècdotes.

Serà el divendres dia 21 quan tindrem l'oportunitat de fer un passeig per les vinyes de Can Vilarrasa per gaudir del paisatge i del vi que s'elabora a la masia. La ruta estarà guiada per Roger Reig, encarregat del celler.

El diumenge 23 anirem a conèixer la cultura rural del Mas El Colomer, que acull una de les col·leccions més completes d'eines del camp, guarniments d'animals i objectes de cistelleria. Aquesta ruta ens portarà, de la mà del Centre Excursionista de Taradell, pels camins rurals del municipi fins arribar a la masia. Un cop allà els guies seran la Montse Lleopart i en Xavier Barceló. La tornada es complementarà amb una visita a l'Ermita Sant Joan del Prat. Caldrà portar esmorzar i aigua.

El cicle de rutes de Cultura en Marxa d'aquest any acabarà el dissabte 29 de maig amb una ruta sobre la Flora de Taradell, que ens endinsarà pels boscos propers per descobrir-ne tota la varietat present al nostre terme. En aquest cas, ens acompanyarà el biòleg taradellenc Xavier Blancafort, que ens farà de guia.

Aquesta edició de Cultura en Marxa, doncs, farà un recorregut per diferents aspectes històrics, etnològics, gastronòmics i socials de la vila de Taradell, per transmetre una experiència única i conèixer una mica el patrimoni i la història local.