Aquest estiu gaudeix de la lectura amb els Llibres Oberts

Recorda que hi ha quatre punts repartits per tot el terme de Taradell on pots intercanviar llibres!

Dijous, 03/08/2023

A la Plaça del Sol del Barri de Castellets, al Parc Jaume Vila del Barri de Mont-rodon, a l'entrada de la Urbanització La Roca i a la Placeta Muriel Casals hi trobem situades les quatre casetes que van fer els Tonis de Taradell al llarg del camp de treball, i que van cedir a l'Ajuntament per dur a terme aquesta iniciativa per fomentar la lectura. 

L'estiu és una època de relaxació i canvis en les rutines diàries. Sol ser una època en què hi ha menys càrrega mental, especialment per als estudiants. Llegir és una manera excel·lent de mantenir el cervell actiu i entrenat, evitant una possible pèrdua d'aprenentatges durant les vacances. Pels més menuts, llegir durant aquest període els ajuda a mantenir l'hàbit de lectura i així facilitar que es reprengui amb normalitat quan comenci l'any escolar.

La lectura constant millora el vocabulari, la comprensió lectora i la capacitat d'expressar les idees de manera coherent i fluida. Aquesta millora en les habilitats comunicatives té un impacte positiu en la vida personal i professional. Així, és una excel·lent manera d'aprendre coses noves i adquirir coneixements en diverses àrees. Sigui que triïs novel·les de ficció, llibres d'història, ciència o altres temàtiques; l'estiu et brinda temps per augmentar el teu bagatge de coneixements.

Llibres ObertsLlibres Oberts

També pots fer servir aquest hàbit per relaxar-te, desconnectar de les preocupacions i el ritme frenètic de la vida quotidiana. És una activitat relaxant que et permet escapar de la realitat durant un temps i reduir els nivells d'estrès. A més, és una activitat flexible que pots adaptar al teu ritme, a les teves preferències i als teus gustos personals. Amb la lectura podràs transportar-te a altres mons, viure aventures emocionants i conèixer personatges interessants, tot això gràcies a la força de la paraula escrita. Agafa, doncs, un bon llibre a les casetes de Llibres Oberts i gaudeix d'aquest temps d'estiu amb una lectura apassionant!

Com funciona?

El funcionament d'aquest intercanvi gratuït de llibres és molt senzill: qualsevol persona pot agafar un llibre i, si vol, endur-se'l a casa. Un cop llegit, pot tornar a deixar-lo o portar-ne un de nou perquè una altra persona en pugui gaudir. També s'en poden deixar sense agafar-ne cap, només pel simple plaer de compartir.