Aquest desembre, torna la Fira de Santa Llúcia a Taradell

La 45a edició de la tradicional fira de Nadal, es durà a terme els dies 11 i 12 de desembre a la Plaça Santa Llúcia i el seu entorn

Divendres, 03/12/2021

Enguany, i després de dos anys de l'última edició, la Fira de Santa Llúcia de Taradell arriba amb novetats destacables. En primer lloc, el dissabte dia 11 es recuperen els focs de gala. La Regidoria de Cultura i Patrimoni ha volgut recuperar una tradició que es va celebrar al llarg dels segles XVI i XVII. Amb l'auge de la Fira de Santa Llúcia i Sant Vicenç arribaven venedors ambulants, firaires i tractants de bestiar que es congregaven al voltant de la capella. Durant la vigília de la fira, al vespre, es feia la "gala", que consistia en grans ballades al voltant del foc. Balladors de l'Esbart Sant Genís i l'Agrupació Sardanista encetaran la gala, que també comptarà amb l'actuació del grup de música tradicional, Els nois del Rostoll. Es convida a tothom qui vulgui a participar d'aquesta vetllada. Seguidament, a 2/4 d'11 del vespre els Amics de Santa Llúcia organitzen la 8a Nit de Santa Llúcia dins la Capella amb un recital poètic i musical. 

Pel que fa al diumenge 12, dia central de la Fira, hi haurà paradetes d'artesans i firaires des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre al voltant de la Capella. A 2/4 d'11 se celebrarà la missa a la Capella i es donarà el tradicional ramet de la sort. Com a segona novetat, durant tot el dia hi haurà tallers infantils de Nadal per escriure la carta al patge, entre altres activitats. Per segon any consecutiu, a les 5 de la tarda, a la plaça de les Eres, arribarà el Patge Reial per recollir les cartes dels més petits. A les 6 de la tarda, com és habitual, se celebrarà el berenar popular amb torrades i botifarra a la plaça de'n Gili amb la col·laboració de la Colla jove de Geganters.

45a Fira de Santa Llúcia - Edició 2021 - Programa

Per acabar, el dilluns 13, dia de Santa Llúcia, se celebrarà la missa a la Capella i a les 7 de la tarda el rés del sant rosari. D'altra banda, des del 25 fins al 30 de desembre es podrà visitar el tradicional pessebre de Joan Blancafort a la mateixa Capella.