Ajuts per a professionals i microempreses del sector turístic (COVID-19)

Dimarts, 30/06/2020

El passat 25 de juny de 2020, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya va aprovar les bases reguladores per a una segona línia de subvencions per a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

Aquesta nova línia, dotada amb 8,5 milions d'euros, sorgeix amb l'objectiu d'atendre els col·lectius del sector turístic que no van poder ser atesos mitjançant l'anterior línia d'ajuts, i que continuen necessitant la implicació urgent del sector públic per fomentar la seva recuperació. Es pot consultar la convocatòria amb tots els detalls en el DOGC.

Ajudes empreses turístiques (COVID-19)

 Poden ser beneficiaris d'aquesta subvenció els guies de turisme de Catalunya habilitats; titulars d'establiments d'allotjament turístic (establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural); explotadors d'habitatges d'ús turístic; agències de viatges; i persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme a través de les activitats següents: congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme i cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

 

Aquest ajut consistirà en una aportació única per persona beneficiària, que variarà des dels 1.000 fins als 10.000 euros en funció del tipus i la dimensió de l'empresa.

El termini per a sol·licitar la subvenció va començar el dia 26 de juny a les 9.00 h i finalitzarà el 27 de juliol de 2020.

Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament a través del formulari de sol·licitud disponible al Canal Empresa.

Trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions en aquest enllaç i per resoldre possibles dubtes, es pot consultar les preguntes i respostes que s'ha preparat sobre aquest nou ajut. A més podeu contactar amb el Servei d'Empresa de la Mancomunitat La Plana enviant un correu a sdl@mancoplana.cat o enviant un Whatsapp al 648 447 270.