Activitats per commemorar el 25N, Dia Internacional contra les violències masclistes a Taradell

Diumenge, 27/11/2022

Un any més l'Ajuntament de Taradell, Som Dones, la Biblioteca, el Grup de Recerca Local i la Mancomunitat la Plana mostren el seu rebuig contra les violències masclistes, que té en la violència sexual una de les seves formes més prevalents i alhora més invisibilitzada i naturalitzada. Així, al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències masclistes tindran lloc diverses activitats a Taradell per visibilitzar les violències masclistes i que tothom les pugui identificar.

I és que cal tenir en compte que la violència masclista és un component que té més a veure amb el poder que no amb el sexe: el poder de cosificar, humiliar, dominar i generar por. Aquest tipus de violència habitualment té lloc en espais considerats privats i els agressors més habituals no tenen un perfil concret. La solen cometre amics, parelles, companys de feina, veïns, familiars o referents propers. 

Per visibilitzar aquesta xacra, de nou el dipòsit de Can Costa lluirà durant aquests dies de color lila. Paral·lelament, l'Ajuntament de Taradell s'adherirà a la "Declaració Institucional del 25 de novembre del 2022"  que posa èmfasi en els tipus de violència masclista i en especial a les violències sexuals, rebel·lant i mostrant el desacord amb el poder patriarcal i denunciant la cultura de la violació que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones.

Us animem a participar activament de tots els actes previstos al voltant del 25-N, els quals podeu consultar tot seguit i també, com sempre, a l'agenda d'activitats de Taradell, que trobareu a taradell.cat/agenda.

TARADELL 25N 2022