Actes de la Diada Nacional de Catalunya a Taradell

Els actes d'enguany, organitzats per l'Ajuntament de Taradell i diverses entitats del municipi, commemoraran la Diada Nacional de Catalunya els dies 8 i 11 de setembre

Dilluns, 11/09/2023

El divendres 8 de setembre es celebrarà la tradicional Marxa dels Vigatans iniciant una columna des de Taradell, acompanyada dels Geganters i grallers, que acabarà a la Plaça Major de Vic. La trobada serà a la Plaça de les Eres a les cinc de la tarda, amb el tradicional berenar abans de marxar cap a Vic, on es troben les diferents columnes d'Osona. Els carros dels Tonis ens acompanyaran fins a Santa Eugènia de Berga.

Com és ja habitual des del 2019, el dilluns 11 de setembre es celebrarà l'Acte Institucional de la Diada davant l'església de Sant Genís a 2/4 de 12 del matí. L'acte comptarà amb la intervenció de l'exalcalde de Folgueroles, folklorista i exprofessor de l'Institut Jaume Callís de Vic, Xavier Roviró. També hi participarà l'alcaldessa, Mercè Cabanas. L'acte anirà acompanyat de música i de la lectura del manifest unitari conjunt de les forces i organitzacions polítiques de Taradell. També es llegirà un extracte del llibre “Els Catalans jutjats pels altres”, escrit per Bernat Montsià, un recull d'opinions d'autors no catalans sobre el caràcter català (Barcelona, 1927), col·lecció popular Barcino, XXVII.

Actes Diada 2023 a Taradell Actes Diada 2023 a Taradell Actes Diada 2023 a Taradell

Després de dinar, a 2/4 de 3 des de l'Espai 1 d'Octubre, sortiran els autocars de l'ANC a la Manifestació de Barcelona convocada per la mateixa Assemblea.