Acte de lliurament de l'arxiu dels anys '30 a Taradell de l'arquitecte Manel Gausa i Raspall

Dimecres, 07/11/2018

Plànol

Manel Gausa de Mas ha cedit a l'Ajuntament de Taradell diversa documentació sobre Taradell que va realitzar el seu pare, l'arquitecte Manel Gausa i Raspall, durant els anys 30. 

Es tracta d'una vintena de projectes com la Font Gran, un dipòsit d'aigua, la Sastreria Sellés, les escoles públiques, la passera del Gurri, la façana de l'edifici de Can Serra, la plaça de les Eres, entre moltes altres. En aquesta documentació s'hi pot trobar estudis de l'obra, correspondència amb els proveïdors, dibuixos, esborralls, planells i tota mena d'informació que va recopilar l'arquitecte per poder entregar uns projectes que van quedar a l'oblit, ja que només dos d'ells, la Font Gran i la passera del Gurri les va acabar portant a terme.

L'acte oficial de lliurament es farà aquets divendres, 9 de novembre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell, lloc en el qual, Manel Gausa i De Mas també hi té exposades fotografies que va realitzar a la dècada dels 90. A l'acte hi assistiran Manel Gausa i De Mas, Josep Munmany i l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer.