A l'estiu, més que mai, evitem sorolls molestos

Dimarts, 27/07/2021

Una de les queixes més freqüents a l'estiu, pels efectes nocius que té en la salut i el comportament, i que provoca més intervencions de la Guàrdia Municipal, són els sorolls en hores intempestives o reiterats, que causen molèsties al veïnat, impedeixen el descans i dificulten la bona convivència. Gossos bordant a la nit o repetidament durant la jornada; obres i feines domèstiques o industrials fora d'hores; motocicletes amb tubs d'escapament manipulats, música massa alta o joves jugant i cridant a altes hores.

L'objectiu de l'Ajuntament és evitar aquests conflictes que acaben en insults, baralles, agressions o denúncies i aconseguir mantenir l'harmonia. Per això insistim en que cal tenir molt respecte pels altres i no provocar molèsties. Les inspeccions s'han incrementat i s'han imposat sancions a qui reiteradament se salta les ordenances municipals. Insistim en que s'ha de tenir molt present el dret al descans aliè.
L'Ordenança Reguladora del Soroll de l'Ajuntament de Taradell i l'Ordenança de Civisme, on hi ha les sancions, es poden consultar al web municipal.

Recordem algunes limitacions

Entre les 9 de la nit i les 8 del matí s'ha d'evitar molestar el veïnat amb sorolls evitables: cops de porta bruscos, crits, música molt alta o funcionament d'electrodomèstics sorollosos que puguin pertorbar el descans aliè. El mateix horari s'aplica als animals de companyia.

Els treballs en la construcció i les obres es poden fer de 8:00 h. a 21:00 h. els feiners i de 9:00 h. a 21:00 h. els dissabtes. Els diumenges i festius està prohibit fer obres.

La càrrega i descàrrega mercaderies està permesa de 7:00 h. a 21:30 h.

A la via pública s'han de respectar els drets de les altres persones.

Si s'organitzen festes privades: avisar veïnat i vigilar amb els sons molestos.

Esperem que tothom col·labori de bon grat per passar un bon estiu amb la tranquil·litat que convé després d'un any i mig de mesures restrictives per la pandèmia.