28 de juny. Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Dijous 27/06/2019

cartell 28J - dia per l'allibrament LGTBI

L'Ajuntament de Taradell vol recordar els fets ocorreguts el 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI (lesbianes, gays, transsexuals, bisexuals i intersexuals). Aquell fet va significar l'inici de l'alliberament lesbià, gai, trans i intersexual.

Per aquest motiu, demà divendres 28 de juny, a 2/4 de 10 del matí, l'alcaldessa, Mercè Cabanas, i la regidora, Núria Arau, penjaran la bandera irisada LGTBI al balcó de l'Ajuntament. A més, a l'entrada de l'Ajuntament hi lluirà el plafó commemoratiu de la diada, i es penjaran cartells en diferents llocs del municipi. 

Des de l'octubre de 2014, Catalunya disposa d'una llei (Llei 11/2014, del 10 d'octubre) per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Tot i els avenços el marc legal en defensa dels drets de les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals (LGBTI), encara es produeixen situacions de discriminació o violències relacionades amb l'orientació sexual de les persones i no hi ha una plena acceptació social. Per això, reivindiquem doncs la llibertat i la igualtat en qui som, com sentim i com estimem, lluitant vers la LGTBIfòbia als nostres municipis perquè siguin territoris oberts, diversos i tolerants.