VIU L'ESTIU | Havaneres amb Els Pescadors de l'Escala

Organitzat per la Regidoria de Cultura

Pescadors de l'Escala

DIA

Diumenge, 07/07/2024

HORA

A les 20:00

LLOC

La Plaça / Taradell (08552) / Barcelona

Els Pescadors de l'Escala és una formació de música popular catalana, amb un repertori de cançons sorgides de compositors del poble i divulgades al marge dels circuits comercials. La seva música es mou entre l'enyorança d'un temps i d'un país més genuí i l'ànsia de divertir-se, amb una fórmula amb llarga tradició. Per un costat de l'antiquíssima música burlesca i participativa de les tavernes populars i per l'altre el pòsit dels anys d'experiència i complicitat amb el públic.

La seva combinació musical, acordió, contrabaix, guitarra i veus, tot i tenir alguns imitadors és una formació típicament pròpia, així com la manera de combinar les veus solistes amb compactes conjunts corals. En el seu repertori hi té una gran importància el ritme sensual i tendre de les havaneres que donada la implantació que han tingut a Catalunya es pot dir que és ja un ritme nostre. No obliden tampoc les havaneres antigues amb el seu regust tropical que han sigut les inspiradores de les havaneres actuals.

Els actuals components del grup són Quim Mas (tenor i guitarra), Ernest Ollero (tenor), Jordi Cabarrocas i Serra (baríton alt i contrabaix), Albert Prat i Vila (director musical i artístic, acordió i baríton alt).