FESTA MAJOR 2022 | Festa d'en Toca-Sons

Organitzat per la Festa d'en Toca-Sons

Toca sons 2021 (98)

DIA

Dijous, 25/08/2022

HORA

A les 18:30

LLOC

La Plaça / Taradell (08552) / Barcelona

Aquest 2022, se celebra el 30è aniversari de la Festa d'en Toca-Sons. Una festa plena de cultura i tradicions arrelada al poble de Taradell. L'essència d'aquesta festa segueix gràcies a la gent i les seves entitats col·laboradores que fan que el poble llueixi de festivitat i colors. Un any més els secrets més ben guardat és qui seran els habitants que representaran els personatges de Toca-Sons i Agutzil. La festa consisteix en l'arribada del bandoler Toca-Sons per assaltar i malmetre tot el que l'Agutzil i els seus sometents defensen. El poble s'omple de trabucades i rialles per capturar al seu bandoler i finalment dictar la sentència on s'el declararà culpable o innocent.

Aquest any, la Junta de l'entitat vol retornar als inicis de la festa per fomentar la participació del poble. Per això s'han portat a terme diferents accions:

 • El carrer serà menys guionitzat teatralment i es fomentarà la improvització dels protagonistes, públic, entitats col·laboradores com s'havia portat a terme. Per aquest motiu, es fa una crida que la gent participi.
   
 • Per això, segons el color dels tríptics que s'han passat a cada casa, la comissió anima a sortir a defensar un bàndol o l'altre. Lila, sometents. Taronja, bandolers. A part de diverses novetats per tot el poble durant la tarda, ens veiem a les 7 de la tarda a La Plaça, on abans que arribi el temut bandoler, es farà un enfrontament entre els dos bàndols, lila i taronja. És apte per tots els públics.
   
 • Només hi haurà quatre escenes marcades:
  • 19:00h. Ball de Festa Major i entrada.
  • 20:30h. Moment de treva (Encreuament Pg. Domènec Sert i Crta. de Balenyà).
  • 20:50h. Toca-Sons, amo del poble (Plaça de les Eres).
  • 21:30h. Judici, execució de la sentència i fi de festa (Can Costa)

Porra d'en Toca-Sons

Quin vilatà encarnarà el protagonista de la festa aquest any? Prova la teva sort participant en la porra d'en Toca-Sons. Podràs votar al Forn Sant Sebastià, al Bar de Can Costa o a la paradeta de Toca-Sons del mercat del segle XVII. La participació costa 2 € i el guanyador s'emportarà la meitat de la recaptació! En cas d'empat el premi es dividirà en parts iguals entre tots els afortunats. Vota fins al 25 d'agost a les 13:30h. Bona sort!

Concurs de Corrandes

Es recupera el concurs de corrandes d'en Toca-Sons! Deixa volar la teva imaginació i escriu una corranda de dues estrofes (8 línies) que parlin sobre el poble, la festa major i el bandoler. Poden enviar-se pel mail festatocasons@gmail.com fins a les 12:00h del dia 25 o a la paradeta de Toca-Sons del mercat del segle XVII. Anima't a participar-hi!

També podeu participar al concurs de fotografia Memorial Lluís Tuneu i el concurs d'Instagram que properament podreu trobar les bases a l'instagram de la Festa d'en Toca-Sons.