Art per tu
Conversa sobre art i civisme

Lídia Azagra presenta l'escultura 'Retrobament' en conversa amb Joan Vila i Joan Manuel Tresserras

DIA

Dissabte, 22/05/2021

HORA

A les onze del matí

LLOC

Parc de la Font Gran / Taradell (08552) / Barcelona

L'autora de l'obra i artistes de Taradell conversaran sobre l'influència de l'art en el civisme. S'exposarà una imatge de l'obra i es convidarà a artistes del poble a participar-hi creant les seves obres.

Art per tu - ERC Taradell - Targetó de l'acte

La secció local d'ERC Taradell proposa un acte cultural en que es presentarà una obra, en aquest cas l'escultura "Retrobament", de Lídia Azagra. L'acte comptarà també amb la presència de Míriam Martínez, regidora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Taradell.

L'acte s'emmarca en el projecte Art per tu, un projecte de divulgació artística, promocionat per la Fundació Irla, que vol portar l'art contemporani a diferents pobles de la geografia catalana. La seva voluntat és la de mostrar l'art com una eina més del ciutadà alhora que propiciar debats públics gràcies a les obres d'art.

El projecte arribarà enguany a Taradell, Sant Carles de la Ràpita, Móra la Nova i Selva del Camp, presentant a quatre artistes contemporànies que abordaran quatre problemàtiques corresponents a les diferents poblacions.

La voluntat del projecte és la de portar l'art a zones del país on tradicionalment no hi és present, per tal de fer arribar la riquesa cultural del país a tots els seus racons.

El format de l'exposició de l'obra dels artistes no serà el tradicional, sinó que s'ha adaptat a la situació pandèmica que vivim. D'aquesta manera, cada un dels pobles ha escollit una temàtica per tal de generar debat, des del canvi climàtic a la falta d'habitatge passant pel civisme. L'artista i l'obra s'han triat per tal d'abordar la temàtica i tot s'ha plasmat imprimint l'obra en una lona i exposant-la en un emplaçament icònic de la població. Propiciant doncs la trobada dels ciutadans a l'aire lliure, un espai de tots que s'ha demostrat el més segur.

El projecte impulsat per la Fundació Irla vol d'aquesta manera poder mostrar l'art contemporani com una eina més del debat públic, com una disciplina que pot contribuir a la millora de la vida de les persones que té al seu voltant. Alhora que promocionar a joves artistes catalanes en un context de crisi i pandèmia. El projecte està coordinat per Joan Vila i Boix. Els artistes participants són: Lídia Azagra, Judit Bou i Eva Mascarell.