Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Inscripcions obertes per la setena edició d'El Racó d'en Tià
Les preinscripcions per l'edició de primavera d'El Racó d'en Tià ja es poden fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell fins al 14 d'abril.

L'activitat es portarà a terme a la sala infantil de la Biblioteca, tots els dimecres entre 18 d'abril i el 20 de juny de les 10 del matí a les 12 del migdia. El Racó d'en Tià és una activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca, l'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat la Plana amb la finalitat d'acompanyar en la criança ja que “no sempre és fàcil i és millor viure-la en companyia”. Està destinat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol i vagin acompanyats per la mare, el pare o per tots dos perquè “hi ha moments que necessites compartir, preguntar, escoltar i expressar-te”. Els avis, àvies i cuidadors també hi seran benvinguts (si queden places lliures). L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Veure entrada completa
Inscripcions obertes pel 'Taller d'interpretació poètica'
Els dimarts 10 i 17 d'abril la Biblioteca Antoni Pladevall i Font organtiza un taller d'interpretació poètica per adults que anirà a càrrec de Montse Vilà de TeatrArt

L'activitat està emmarcada dins del Bibliolab i a través d'exercicis de vocalització, dicció, expressió i interpretació, els alumnes descobriran una altra manera de llegir i interpretar la poesia. Cal inscripció prèvia i les places són limitades. 

La poesia serveix d'excusa per treballar l'expressió oral. De forma lúdica, es parla de la importància de diferents elements que intervenen en la comunicació, posant especial atenció en la interpretació del text.

Veure entrada completa
Hora del conte: 'Aquest nen està a la lluna' amb Martina Escoda
Un espectacle familiar de poesia i música a l'Hora del conte del mes d'abril

El mes d'abril el dediquem a la poesia i per aquest motiu l'Hora del conte també estarà relacionada en aquest gènere. El dimarts dia 10 a 2/4 de 6 de la tarda Martina Escoda serà l'encarregada de portar l'Hora del conte a la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell. Ho farà amb un espectacle poeticomusical anomenat Aquest nen està a la lluna inspirat en el llibre homònim de poemes i cançons publicat per Bellaterra Música Edicions i que porta el mateix nom. L'activitat està oberta a nens i nenes a partir de 4 anys.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'L'ofici de cuidar. 30 anys de l'equip d'infermeria de l'Hospital Universitari de Vic'
La Biblioteca acollirà la presentació del llibre L'ofici de cuidar. 30 anys de l'equip d'infermeria de l'Hospital Universitari de Vic

Mogudes per la seva inquietud personal i amb la perspectiva del 30è aniversari del CHV, tres professionals del Consorci Hospitalari de Vic -Laura Arenas, Montse Bagaria i Cristina Teixidor- han recollit 45 històries de vida com a testimoni de l'evolució de les cures i de les relacions que s'estableixen amb les persones que atenen. Tota aquesta informació l'han  plasmat en el llibre L'ofici de cuidar. 30 anys de l'equip d'infermeria de l'Hospital Universitari de Vic que el proper dijous 12 d'abril a 2/4 de 8 del vespre es presentarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell a l'Inspiring
Aquest abril torna una nova edició de l'Inspiring, que tindrà lloc els divendres a la tarda a Taradell, amb activitats per a totes les edats. 

Cada mes tractarà una temàtica diferent i aquest mes d'abril estarà adreçat a les Noves Tecnologies. Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ens sumem en aquest projecte amb diverses activitats. La primera serà aquest divendres a les 6 de la tarda, al passeig Domènec Sert amb la xerrada eBiblioCat: coneix el préstec de llibres electrònics a la Biblioteca que anirà a càrrec d'Eva Leucó i Laia Miralpeix. Aquesta xerrada pretén donar a conèixer el servei de préstec digital eBiblioCat i els aspectes essencials que cal tenir en compte pel seu funcionament i ús: catàleg, préstec, devolucions, descàrregues, modalitats de lectura i dispositius compatibles, entre d'altres.

Veure entrada completa
Hora del conte en anglès: 'Farmyard' amb Kids&Us
Torna l'Hora del conte en anglès a la Biblioteca de Taradell i ho fa amb Farmyard.

Es farà el dissabte 7 d'abril a les 11 del matí a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Kids&Us que ens explicatran com un granger decideix participar en el premi a la granja més neta. Però al porquet i al gosset de la granja els agrada moltíssim jugar amb el fang...Com s'ho farà el granger per guanyar el premi? 

Aquesta activitat  està adreçada a famílies amb infants a partir de 3 anys i consisteix en l'explicació d'un conte en anglès amb la finalitat que els més petits s'introdueixin al món de la lectura en llengua anglesa de manera senzilla i divertida.

Vols conèixer la història del segle XX a través dels còmics d'en Tintín?
Les aventures d'en Tintín són un impressionant testimoni dels esdeveniments el segle XX des de l'òptica dels europeus occidentals que els van viure. 

Avui dia, la lectura de Tintín equival a endinsar-se en una hemeroteca i descobrir no solament els fets sinó la idiosincràsia dels homes i les dones que van fer història. I això és el què farem a partir d'una nova activitat que s'organitza des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. El proper 5 d'abril a 2/4 de 8 del vespre, l'expert tintinàire David Baker, oferirà una interessant xerrada sobre el testimoni dels esdeveniments del segle XX a través de vuit dels còmics de Les aventures de Tintín perquè llegir Tintín és com ficar-se en una mena de màquina del temps. Moltes generacions han seguit les aventures del jove reporter belga acompanyat d'en Milú, del professor Tornassol, dels detectius Dupond i Dupont i del capità Haddock.  Aquests són els vuit còmics escrits per Hergé (Georges Remi) que comentarem i que ja podeu trobar a la Biblioteca. També estan disponibles en anglès. L'activitat és gratuïta i està pensada per a Tintinaires de totes les edats.

Veure entrada completa
Celebrem el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura del poema 'La poesia' de Marc Granell
Com cada 21 de març, la Biblioteca de Taradell ha preparat diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. 

L'any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions presencials i/o a través de la xarxa amb l'objectiu de difondre el fet poètic: des de lectures de poemes fins a l'edició d'un opuscle commemoratiu que conté un poema creat especialment per a l'ocasió, original en llengua catalana i traduït a diverses llengües.

Les 30 llengües a les quals ha estat traduït el poema són: alemany, anglès, àrab, armeni, asturià, bretó, castellà, danès, eusquera, francès, fula, gallec, hindi, ídix, italià, japonès, kurd, llatí, mandarí, mandinga, neerlandès, occità (aranès), polonès, portuguès, quítxua, romanès, rus, sard, serbi i wòlof.

Veure entrada completa
'Nosaltres en la nit' al Club de Lectura del mes de març
La novel·la  Nosaltres a la nit de Kent Haruf, publicada l'any 2015, és el llibre que llegiran els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell durant el mes de març. 

El 22 del mateix més, a partir de 2/4 de 8 del vespre, es trobaran a la Biblioteca per comentar l'obra. L'any 2014 els metges van diagnosticar un càncer terminal i Kent Haruf va decidir dedicar-se en cos i ànima  a escriure Nosaltres en la nit. Va morir al novembre d'aquest mateix any als 71 anys, tot just després de lliurar la novel·la a l'editorial. 

Malgrat el desenllaç final de l'autor, Nosaltres en la nit és un cant a la vida. Nosaltres en la nit  (Angle Editorial /Literatura Random House) està dividida en 43 capítols breus dominats pels diàlegs entre els dos protagonistes i que malgrat la seva aparent senzillesa, Kent Haruf construeix una novel·la intel·ligent, plena de sentiments i que ofereix un cant a la vida. La joventut, els matrimonis, els fills, la solitud i les pors dels dos protagonistes planen a les pàgines d'una novel·la difícil d'oblidar. 

Veure entrada completa
Horari de Setmana Santa a la Biblioteca de Taradell
Us informem que, amb motiu de les vacances de Setmana Santa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà del dijous 29 de març al dilluns 2 d'abril, ambdós inclosos.

La resta de dies obrirem en l'horari habitual. Si heu de tornar llibres o material de la biblioteca, podeu utilitzar la bústia de retorn, ubicada a l'entrada del Centre Cultural Costa i Font. Perdoneu les molèsties i BONES VACANCES!