Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Taller: De què està feta la vida.Models moleculars' per commemorar la Setmana de la Ciència
La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu.

Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera. Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ja fa uns anys que ens sumem en aquesta celebració. Per aquest motiu hem preparat, pel proper dimecres, el taller De què està feta la vida. Models moleculars i que està adreçat als alumnes de Ciències i Ciència Aplicades de Quart d'ESO de l'INS Taradell.

Veure entrada completa
Descarrega’t l’app infantil Bibliojuga amb el Gènius
L'aplicació mòbil Bibliojuga amb el Gènius ofereix vuit jocs protagonitzats pels personatges del portal infantil Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Els nens i nenes hi trobaran jocs del tipus laberint, “memory”, les set diferències i el de buscar i trobar elements dins d'una escena, tots ells protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit. L'aplicació està disponible per als sistemes Android i iOS. Es tracta de la segona aplicació mòbil que llença la Xarxa de Biblioteques Municipals, que ja disposa de l'app BibliotequesXBM, adreçada al públic adult i que permet cercar activitats i biblioteques, dur el carnet al dispositiu mòbil o consultar el catàleg de documents.

El Grup de Recerca de Taradell, amfitrió de les jornades de Cultura Viva 2017
La Biblioteca de Taradell serà la seu, aquest dissabte, de la V jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central

Es tracta d'unes jornades que formen part del programa Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l'any, per tot el país.

Veure entrada completa
Ens ha deixat l'escriptor i historiador taradellenc Roger Galisteo
Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font volem tenir un record per a Roger Galiseteo i tota la seva família. L'escriptor i historiador taradellenc va morir dissabte a l'edat de 76 anys.

La vinculació de Galisteo amb la Biblioteca sempre ha estat molt gran. L'any 2008 va presentar a la Biblitoeca Històries i llegendes de la mar blava, en un acte que va anar a càrrec de Lluís Rovira.

Veure entrada completa
Què vols saber de Sílvia Soler?
Les Xarxes de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona té l'espai de participació, l'Entrevista Virtual on els lectors poden fer preguntes als autors sobre les seves obres.

Aquest mes de novembre l'atuora és Sílvia Soler. Per participar-hi, només has de ser major de 14 anys i escriure la teva pregunta al formulari que trobaràs a la Biblioteca Virtual. Un cop es tanqui el termini fixat, es publicaran les respostes de l'autora a la mateixa web. 

Veure entrada completa
Xerrada: 'M'estimes? Deixa'm ser lliure' amb Rosa Padrosa i Elena Crespi
Amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, la Biblioteca de Taradell serà l'escenari de la xerrada-taller M'estimes? Deixa'm ser lliure.

Es farà el dissabte, 25 de novembre, a 2/4 de 12 del migdia i serà una xerrada-taller que estarà dinamitzat per Rosa Padrosa i Elena Crespi, psicòlogues, sexòlogues i terapeutes de parella. Està organitzat per la regidoria d'Igualatat de l'Ajuntament de Taradell i es tractarà com la base de les relacions de parella pot estar contaminada de dependència, desigualtat i micromasclismes. Això és la base de la violència de gènere i és que l'amor dels contes, no és amor! Detectar els fonaments tòxics d'aquesta base podrà ajudar-nos a combatre la violència psicològica i física que hi ha sota el nom d'amor. 

 
Inscripcions obertes! Apunta't al Laboratori de Lectura 'L'armari de l'Olívia'
Nova edició dels Laboratoris de lectura portàtils a la Biblioteca de Taradell amb L'armari de l'Olívia.  

Els Laboratoris de Lectura són espais de descoberta i creació per a les famílies, que conviden a experimentar al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ampli. Es farà el dimarts 7 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda i en aquesta edició dedicat al personatge de l'Olívia, la hiperactiva porqueta creada per l'il·lustrador nord-americà Ian Falconer. En aquest laboratori, l'Olívia rebrà diverses invitacions per participar a actes de diferents tipus i els participants del Laboratori li hauran de dissenyar un vestit per a cada ocasió.

Veure entrada completa
Renova el préstec des de casa
Sabies que pots renovar el préstec des de casa? 
Des de casa pots fer gestions sense passar per la biblioteca a través de la Biblioteca Virtual i accedint a l'Espai personal. A més de renovar els documents en préstec també es poden fer altres tràmits com reservar documents i ordinadors, subscripcions a novetats bibliogràfiques i a butlletins electrònics, etc. Per fer tots aquestes gestions cal connectar-se al catàleg de la biblioteca (http://aladi.diba.cat), accedir a “El meu compte” i validar-se amb el numero de carnet de la biblioteca i el pin personal.
Veure entrada completa
Proper llibre del Club de Lectura: 'Els ulls grocs dels cocodrils' de Katherine Pancol
La propera novel·la que llegiran els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font serà Els ulls grocs dels cocodrils de Katherine Pancol.

Ja podeu venir a buscar la novel·la de Katherine Pancol, Els ulls grocs dels cocodrils. Aquesta obra serà la que llegiran els membres del Club de Lectura el mes de novembre i que comentaran el dijous dia 29 a partir de 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Es tracta del primer llibre de la triologia més famosa de Katherine Pancol que segueix amb El vals lent de les tortuges i Els esquirols de Central Park estan tristos els dilluns. També se n'ha fet una adaptació cinematogràfica. Aquesta novel·la té lloc a París, però ens trobem amb un cocodril.Aquesta novel·la parla dels homes. I de les dones. Les dones que som, les que voldríem haver estat, les que serem i aquelles que segurament un dia siguem.Aquesta novel·la és la història d'una mentida. Però també és una història d'amor, d'amistat, de traïció, d'ambició, de somnis.Aquesta novel·la està plena d'alegries i llàgrimes.Aquesta novel·la és com la vida mateixa.

Veure entrada completa
Disponible el llibre 'De Capçalera' amb un text d'Antoni Pladevall i Arumí
El llibre conté els textos dels autors que van participar a la segona i tercera edició del projecte.

Des de fa uns dies ja es pot consultar on-lin el llibre 'De Capçalera, noves històries entre escriptors catalans i les biblioteques públiques', que conté un recull de textos dels autors que van participar en la segona i tercera edició del projecte, els anys 2015 i 2016.Entre ells, Antoni Pladevall i Arumí, autor de Capçalera de la Biblioteca de Taradell l'any 2015. Els textos, de ficció i de no-ficció i que s'han editat digitalment, reflecteixen la vinculació dels autors amb les biblioteques i l'impacte que aquestes han tingut en la seva formació personal i professional. 

Veure entrada completa