Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Tertúlia sobre 'La dona pagesa' a la Biblioteca
Els Tonis de Taradell han dedicat la festa d'aquest 2018 a la Dona Pagesa.

Entre els diversos actes que s'han organitzat al voltant d'aquesta temàtica, dissabte a 2/4 de 7 de la tarda, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font serà l'escenari de la taula rodona sobre La dona pagesa. Anirà a càrrec de Maria Parramon, d'Essència Rural i pagesa; Rosa Pruna, de l'Associació Femenina del Medi Rural i Brígida Lorenzo, responsable de polítiques Transversal i d'Igualtat del Departament d'Agricultura de la Generalitat. En ella es tractaran temes com l'evolució que ha tingut la dona en el món de pagès, quins han estat els seus papers i com al llarg del temps no ha tingut el reconeixement social que es mereixia.

Veure entrada completa
Mohamed Belhaj, de Taradell, guanya la Bibliopanera
Aquest dimecres a la tarda, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va lliurar la Bibliopanera de Nadal.

L'afortunat ha estat el taradellenc Mohamed Belhaj, que s'ha emportat una panera formada per diversos llibres, vídeos i cd's, a banda d'altres productes relacionats amb la Biblioteca. L'únic requisit per a participar-hi era omplir amb les dades personals una de les múltiples caselles numerades que optaven al premi. Hi van poder participar tots els usuaris que fessin ús del servei de préstec de llibres durant el mes de desembre i fins al 5 de gener. La casella guardonada ha estat la que coincidia amb les tres últimes xifres del tercer número (23.282) del sorteig de la Loteria del Nen, que es va celebrar el dia de Reis, ja que en aquesta edició, la casella del primer i del segon premi estaven buides. En aquest cas, el número guanyador ha estat el 282.

Moltes felicitats!

'La pagesa Marieta i els seus contes' a l'Hora del Conte del mes de gener
L'Hora del conte del mes de gener està dedicada a la Festa dels Tonis de Taradell. 
Serà aquest divendres 12 de gener a 2/4 de 6 de la tarda a la sala infantil de la Biblioteca i anirà a càrrec d'Eva González. En aquesta ocasió la narradora ens explicarà La pagesa Marieta i els seus contes. Es tracta d'un recull de contes infantils, rondalles i llegendes nòrdiques, però la majoria inventats per ell iaracteritzats per una gran imaginació, humor i sensibilitat.
Veure entrada completa
Del 2 al 8 de gener la Biblioteca de Taradell estarà tancada
Any nou, imatge nova!

Del 2 al 8 de gener (ambdós inclosos) la Biblioteca Antoni Pladevall i Font estarà tancada. El Tió ens ha cagat molts pots de pintura i aprofitarem aquests dies per pintar i renovar la imatge interior de la biblioteca. Obrirem de nou el dimarts dia 9 de gener.

Per consultes sobre el servei de préstec o renovacions, podeu adreçar-vos a b.taradell@diba.cat. 

Durant aquests dies per tornar els vostres documents també podreu fer servir la bústia de retorn que hi ha instal·lada a l'exterior de la Biblioteca. 

Perdoneu les molèsties.

Segona edició del concurs d'Instagram  #JoVaigAmbAtxaDeBarballó
Una de les característiques que fa diferent la Nit de Reis de Taradell són les atxes de barballó.

El foc, el fum i l'olor de les atxes contribueixen a crear un ambient màgic per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Per segon any consecutiu, el Grup de Recerca Local de Taradell conjuntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió de Festes de Taradell, organitzem un concurs d'Instagram coincidint amb la Cavalcada de Reis, la tarda-nit del 5 de gener. El concurs està obert a tothom i es premiarà la millor foto i la més original. Les atxes de barballó hauran de ser presents a la fotografia. Tothom que ho vulgui podrà participar al concurs penjant les seves fotos a Instagram amb les etiquetes #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell18 entre els dies 5 i 8 de gener.

Veure entrada completa
Tornem al Liceu! Aprofita i regala l'entrada per Nadal
El 13 de març la Biblioteca us porta per tercer any consecutiu al Liceu per veure Andrea Chénier, d'Umberto Giordano.

Des de la Biblioteca de Taradell us proposem gaudir d'aquesta òpera, una història d'amor apassionada ambientada en els convulsos dies del Terror, en plena Revolució Francesa. L'òpera s'emmarca en ple verisme, amb el seu compromís per la plasmació de la realitat i amb un gran efectisme vocal i orquestral. Aprofita aquestes festes de Nadal per regalar les entrades. El Liceu ens ofereix uns preus especials per anar-hi i tenim reservades localitats a la part central del tercer pis.

Veure entrada completa
'Mecanoscrit del segon orgien' al Club de Lectura del mes de gener

El primer Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell del 2018 serà sobre la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon orígen. Els membres del Club de Lectura podran debatre i donar la seva opinió sobre el llibre el 29 de gener a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell en una activitat que comptarà amb la conducció de Pasqual Bernat, doctor i màster en història de la ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC) d'aquesta mateixa universitat. Mecanoscrit del segon origen, publicada el 1974 i constantment reeditada des d'aleshores, s'ha convertit sens dubte en una de les novel·les catalanes més llegides de tots els temps. Tres generacions de lectors, com a mínim, han estat marcades per aquesta obra emblemàtica, en què es combinen magistralment ciència-ficció, aventura, novel·la de formació i novel·la d'amor. Tot un clàssic contemporani que ha estat traduït a moltes llengües.

Veure entrada completa
Els llibres editats el 2017 de la Col·lecció Local
La Col·lecció Local és el fons de la Biblioteca de Taradell format pel conjunt de documents relacionats amb el nostre municipi ja siguin aquells publicats per gent de Taradell o sobre gent de Taradell, sigui quin sigui el tipus de material o suport. 

Cada any la Col·lecció Local es va ampliant, ja sigui recopilant llibres editats anteriorment o també amb les noves propostes. Aquí teniu un llistat amb els llibres i el CD que s'han presentat el 2017 i que opodeu trobar a la Biblioteca de Taradell. L'objectiu de la Col·lecció Local és recollir, tractar, conservar i difondre tot el material necessari per a l'estudi del nostre poble.  

Veure entrada completa
INNOCENTADA! Concurs de grafits per pintar la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Com a darrer acte de la celebració del 30è aniversari, la Biblioteca de Taradell ha obert un concurs de grafits per pintar la seva façana.

D'aquesta manera es fa una crida a tots els artistes locals per dignificar una façana que, a causa de l'heura gegant que hi ha, ha quedat molt deteriorada. La proposta consisteix en elaborar treballs artístics murals sobre les diferents superfícies hàbils, és a dir, tant a les façana principal com a les laterals, així com a totes les finestres de l'espai. Els treballs s'hauran d'inspirar en el tema 'bandolerisme', tant arrelat al nostre poble gràcies a la festa d'en Toca-sons. A més a més, recordem que un dels fons de la Biblioteca està dedicat precisament al bandolerisme. La tècnica, l'estil, la composició, així com els colors, seran lliures.

Veure entrada completa
Un llibre recull les 56 obres premiades del Premi Solstici de Taradell entre el 2008 i el 2017
El llibre consta d'un total de 56 textos, en prosa i en poesia. Es tracta de les obres guanyadores del Premi Literari Solstici entre els anys 2008 i 2017.

Matí ple de literatura a la Biblioteca de Taradell. Amb motiu de la presentació del llibre Premi Literari Solstici 2008-2017, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'ha omplert d'escriptors, escriptores i sobretot amants de la literatura. L'acte el va encentar Antoni Pladevall i Arumí, membre de la Comissió Premi Solstici que va recordar que aquest és el segon llibre del Premi Solstici, ja que en un altre es recullen les cinc primeres edicions. Pladevall va fer un repàs a la tradició taradellenca per "promoure la literatura". Va dir que "Taradell pot pressumir d'haver tingut inclinació per la creació literaria" i va recordar que "en els últims 40 anys hi ha hagut 5 o 6 inciatives que ho confirmen". La primera, el 1974, amb el Premi Jordi Capell de lectura. Més endavant amb el Premi Vila de Taradell, unes sessions poètico-musicals o els actes d'homenatge a Carles Riba i Pere Quart que van donar pas, l'any 2003, al Premi Literari Solstici.

Veure entrada completa