Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
INNOCENTADA! Concurs de grafits per pintar la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Com a darrer acte de la celebració del 30è aniversari, la Biblioteca de Taradell ha obert un concurs de grafits per pintar la seva façana.

D'aquesta manera es fa una crida a tots els artistes locals per dignificar una façana que, a causa de l'heura gegant que hi ha, ha quedat molt deteriorada. La proposta consisteix en elaborar treballs artístics murals sobre les diferents superfícies hàbils, és a dir, tant a les façana principal com a les laterals, així com a totes les finestres de l'espai. Els treballs s'hauran d'inspirar en el tema 'bandolerisme', tant arrelat al nostre poble gràcies a la festa d'en Toca-sons. A més a més, recordem que un dels fons de la Biblioteca està dedicat precisament al bandolerisme. La tècnica, l'estil, la composició, així com els colors, seran lliures.

Veure entrada completa
Un llibre recull les 56 obres premiades del Premi Solstici de Taradell entre el 2008 i el 2017
El llibre consta d'un total de 56 textos, en prosa i en poesia. Es tracta de les obres guanyadores del Premi Literari Solstici entre els anys 2008 i 2017.

Matí ple de literatura a la Biblioteca de Taradell. Amb motiu de la presentació del llibre Premi Literari Solstici 2008-2017, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'ha omplert d'escriptors, escriptores i sobretot amants de la literatura. L'acte el va encentar Antoni Pladevall i Arumí, membre de la Comissió Premi Solstici que va recordar que aquest és el segon llibre del Premi Solstici, ja que en un altre es recullen les cinc primeres edicions. Pladevall va fer un repàs a la tradició taradellenca per "promoure la literatura". Va dir que "Taradell pot pressumir d'haver tingut inclinació per la creació literaria" i va recordar que "en els últims 40 anys hi ha hagut 5 o 6 inciatives que ho confirmen". La primera, el 1974, amb el Premi Jordi Capell de lectura. Més endavant amb el Premi Vila de Taradell, unes sessions poètico-musicals o els actes d'homenatge a Carles Riba i Pere Quart que van donar pas, l'any 2003, al Premi Literari Solstici.

Veure entrada completa
Exposició de fotografies sobre la fira de Santa Llúcia a Taradell

Amb motiu de la Fira de Santa Llúcia, el diumenge 16 de desembre, l'Arxiu Fotogràfic tornarà a sortir el carrer per ensenyar una mostra de fotografies d'aquesta tradicional fira taradellenca. Algunes de les fotografies ja es van poder veure fa quatre anys en aquest mateix espai, però l'exposició d'enguany comptarà amb noves adquisicions. A més a més es podrà veure el documental que el Grup de Recerca Local de Taradell va elaborar el 2012 sobre la Fira de Santa Llúcia a Taradell. 

A partir del dilluns, 17 de desembre, la mostra de fotografies es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font fins a finals de mes. 

 

La Biblioteca de Taradell sorteja una magnífica Bibliopanera de Nadal
A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell volem celebrar les festes Nadalenques.

I un any més sortejarem una panera molt especial entre els nostres usuaris. Per a cada vegada que utilitzin el servei de préstec podran omplir una casella de les 999 que té la llumineta que hem preparat per emportar-se'n una gran Bibliopanera. No és la tradicional panera. No hi trobareu neules ni torrons sinó que és una panera plena de lectura amb una vintena de llibres i altres productes per a tota la família.

Veure entrada completa
Presentació del conte 'Un dia a pagès'
Un dia a pagès és el nom del primer conte de la col·lecció dels Tonis de Taradell i gira al voltant de la pagesia.

La presentació es farà el 15 de desembre a les 6 de la tarda a la Biblioteca de Taradell i anirà a càrrec del seu il·lustrador, Guillem Gonzalo. Es tracta d'un conte adreçat a nens i nenes entre 3 i 7 anys i que recull les diferents tasques i feines que la dona realitza a pagès. L'objectiu dels Tonis de Taradell, amb aquesta col·lecció, és acostar la cultura i les tradicions catalanes als més petits de la casa. Els contes tindran com a protagonistes en Marc i la Laia, dos nens que viuran diferents aventures relacionades amb les tradicions catalanes.

Veure entrada completa
Xerrada sobre les malalties infeccioses a la Biblioteca de Taradell
En el marc de l'esdeveniment de La Marató de TV3, s'organitzen un seguit de xerrades arreu del territori per tal que es prengui consciència de la malaltia a la qual va dedicada, enguany les malalties infeccioses.

El proper dimarts, 12 de desembre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà una de les conferències divulgatives sobre La Marató de TV3. Anirà a càrrec d'un professional de la salut amb l'objectiu d'acostar la ciutadania a la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses. Començarà a 2/4 de 8 de la tarda i està adreçada al públic en general. 

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

Veure entrada completa
'Explica'm un Nadal' a l'Hora del conte del mes de desembre
L'11 de desembre es farà la darrera Hora del Conte d'enguany a la sala Infantil Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

Serà a partir de 2/4 de 6 de la tarda quan la companyia Jomeloguisjomelo.com portarà l'espectacle Explica'm un Nadal. El membre de la companyia Moi Aznar serà l'encarregat d'explicar uns contes i també es cantaran nadales a ritme de guitarra. Tot això mentre guarnirà el menjador de casa amb diversos ornaments nadalencs. La sessió és gratuïta i està adreçada a nens i nenes a partir de 3 anys. 

Presentació del recull de les obres premiades del Premi Literari Solstici (2008-2017)
Un llibre recull les obres premiades al Premi Literari Solstici de Taradell entre els anys 2008 i 2017. 

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió Premi Solstici ha recollit en un llibre les peces literàries, en vers i en prosa, premiades a les darreres deu edicions (2008-2017) del Premi Literari Solstici. És la continuació del llibre que va recollir les obres premiades a les cinc primeres convocatòries i que es va editar el 2012.

El balanç estadístic d'aquests quinze anys mesuren la consolidació d'aquest certamen i també la seva popularitat: uns 2.000 participants i uns 100 escriptors premiats procedents d'arreu dels Països Catalans. El llibre, de 400 pàgines, compta amb il·lustracions de Pilarín Bayés.

Veure entrada completa
Presentació del segon volum de 'Nou vint-i-u Taradell. Història, imatges i memòria'
La biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà, el proper divendres, 1 de desembre, la presentació del segon volum NOU VINT-I-U Taradell història, imatges i memòria.

Aquest segon volum, coordinat per Salvador Solagran, està format per un recull de nou articles, monogràfics, memòries o imatges de múltiples temàtiques que mantenen sempre com a eix vertebrador la vila de Taradell, les rodalies i la seva gent: Escoltisme a Taradell. Primer període: Del 1961 al 1968, de Francesc Homs i Soler; Passat, present i futur de la salut a Taradell. Primera part: Una mirada al passat, de Bernat Serdà i Beltran; Passat, present i futur de la salut a Taradell.

Veure entrada completa
Venda solidària de llibres a la Biblioteca per La Marató de TV3

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font participa en la recollida d'aportacions econòmiques per La Marató de TV3. Ho fa amb una parada a l'entrada de la Biblioteca on es podran adquirir llibres de l'equipament que es troben duplicats o de donacions ciutadanes. Per adquirir un d'aquests llibres i participar així en aquesta iniciativa solidària, s'haurà d'aportar 1 € per cada exemplar, que la Biblioteca donarà íntegrament a La Marató, que aquest any està dedicada a les malalties infeccioses, amb l'objectiu de continuar investigant per trobar teràpies noves que aturin aquest tipus de malalties. La campanya solidària de venda de llibres va començar aquest dilluns i s'allargarà fins al 17 de desembre.

Veure entrada completa