Serveis Socials

Taradell participa en dos taller formatius per promoure projectes intergeneracionals

Dimecres, 04/03/2020

La regidora de Joventut i Benestar Social de Taradell, Lídia Alonso, i membres de la junta de l'Associació de Jubilats de Taradell van participar de dues sessions formatives que es va oferir des del programa de dinamització de gent gran de la Diputació de Barcelona.

Formació gent gran Diputació

El passat 29 de gener, el Centre cultural Costa i Font de Taradell va acollir la primera jornada formativa sobre “Les persones grans: ahir i avui”. La sessió es va iniciar amb una pregunta clau i plena d'intencionalitat: “Què m'agradaria fer o ser de gran?”. A partir d'aquí, els participants van poder reflexionar entorn els diferents perfils de persones grans existents avui dia i els nous models d'envelliment actiu i saludable. D'altra banda, es va posar èmfasi en l'envelliment demogràfic, donat que l'esperança de vida augmenta any rere any, i s'observa que a Catalunya, un 18,89% de la població ja són persones grans de més de 65 anys.

La segona formació sobre “Activitats, serveis i projectes intergeneracionals”, celebrada a la sala de plens del Consell Comarcal d'Osona, va tenir lloc el 17 de febrer i en aquesta ocasió, es va aprofundir en el significat del concepte “intergeneracional”. Durant la sessió, es va fer èmfasi en la importància de promoure activitats amb sentit i significatives per a totes les parts implicades; mirant més enllà dels projectes més habituals entre infància o joventut i gent gran. I com a línia de futur es va subratllar la importància d'integrar la mirada intergeneracional d'una manera més transversal, incorporant-ho a la mateixa dinàmica dels centres i serveis. 

Formació gent gran Diputació

 

Ambdues sessions van anar a càrrec de la sociòloga especialitzada en termes d'envelliment, Sònia Diaz Casado, de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i van comptar amb la participació d'una vintena de persones entre representants de les associacions de gent gran, tècniques comarcals i dinamitzadores de residències.

Les dues activitats han permès crear un espai formatiu on s'ha fet xarxa i s'ha compartit inquietuds i reflexions entorn de la participació de la gent gran als casals, i des d'on s'han generat noves idees i projectes, obrint la mirada a integrar, de manera més transversal, la perspectiva intergeneracional als propis centres i serveis.