Seguretat i mobilitat

Obres de millora Av. de Mossèn Cinto Verdaguer

Divendres, 07/11/2014

Com ja hem anat informant en els darrers mesos i després de diverses negociacions amb la Diputació de Barcelona hem arribat a un acord per millorar l'Avinguda de Mn. Cinto Verdaguer,una de les vies interurbanes que en els darrers anys ha vist més incrementat el trànsit rodat.

Està previst que a partir del 12 de novembre comencin les obres de reurbanització, que s'allargaran durant quatre mesos, amb l'objectiu de millorar els serveis, la mobilitat, l'accessibilitat, la qualitat urbana i la seguretat viària. La zona d'actuació serà la que està compresa entre la rotonda de l'Atlàntida i la rotonda del tanatori, un total d'uns 400 metres lineals que es segmentaran en diferents trams.

Avinguda sencera

 

En el tram comprès entre la carretera de Mont-rodon i el final del carrer Catalunya l'actuació comportarà la reparació de la caixa base per fer-hi unreasfaltatge;la finalització, millora de l'accessibilitat i la seguretat de les voreres i la substitució de l'enllumenat per equips de tecnologia més eficient

En el tram que va de la cruïlla amb el carrer Catalunya fins a la rotonda de l'Atlàntida es soterraran tots els serveis bàsics actualment aeris (aigua, llum i telefonia), es completarà la xarxa de gas, es farà la xarxa de clavegueram separativa, es canviarà l'enllumenat per equips de tecnologia LED, s'eixamplaran les voreres, s'adaptaran places d'aparcament i guals, s'enjardinarà la zona i s'hi incorporarà mobiliari urbà.

S'aprofitarà també per modificar els accessos a la rotonda de l'Atlàntida per tal de fer-la  més segura i evitar accidents en una zona on se n'hi ha produït diversos.

Millora Mossèn Cinto - Carrer Catalunya

En una primera fase es reformarà l'illa verda a l'encreuament entre el Carrer Catalunya i l'Av. de Mn. Cinto Verdaguer per tal de poder facilitar el desviament de vehicles quan es talli el pas de l'Av. de Mn. Cinto Verdaguer. Quan finalitzi aquesta primera actuació, es tallarà totalment el pas de vehicles entre el C. Catalunya i C. Puigmal fins a la rotonda de l'Atlàntida.

En el plànol podeu veure l'accés alternatiu que haureu d'utilitzar durant els dos mesos que es preveu que durin les obres en aquest vial.

Els veïns de la zona esportiva, així com els usuaris del camp de futbol, el pavelló i el parc d'esports, també veuran afectada l'accessibilitat a aquesta zona. En color taronja us indiquem els carrers que es procurarà que estiguin sempre disponibles així com les direccions que s'habilitaran mentre durin les obres.

Accés veinat zona esportiva

 

Les obres les portarà a terme  l'empresa CERTIS  guanyadora de la licitació amb un import d'adjudicació de 758.358,24€  IVA inclòs, dels quals la Diputació de Barcelona n'aportarà 739.700,00 €. La resta es pagarà mitjançant contribucions especials entre els veïns del tram on es soterren els serveisi l'Ajuntament.

Us demanem disculpes per les molèsties que us puguem causar durant aquests mesos, especialment al veïnat  dels trams afectats, al del Carrer Catalunya, al del Carrer Martí i Pol i al de la zona esportiva. Esperem la vostra comprensió per unes obres que de ben segur milloraran la situació actual.

També aprofitem per instar-vos a que ens feu saber qualsevol incidència que es produeixi en l'obra per tal d'intentar resoldre-ho, juntament amb l'empresa constructora. Per fer-ho podeu utilitzar qualsevol dels següents canals: Telefonant al 938126100 (ext.6) en hores d'oficina o al correu contactar@taradell.cat