Educació

Un curs més d'educació per a la sostenibilitat

Dimarts, 29/08/2017

El Servei d'educació ambiental de la Mancomunitat La Plana tanca el curs escolar 2016-2017 havent ofert assessorament a un total de 16 centres educatius dels seus municipis, des d'infantil fins a secundària.

Un curs més, aquest servei en funcionament des del 2004, s'ha ofert assessorament individualitzat i recursos al professorat perquè iniciïn o continuïn processos d'ambientalització de centre, és a dir, perquè apliquin criteris de sostenibilitat en les pràctiques educatives. Es fa un seguiment amb els equips docents durant la creació de projectes per a la sostenibilitat i en el disseny de materials didàctics.

Al llarg del curs 2016-17 s'han desenvolupat diversos projectes (amb activitats i experiències) que es recullen al Bloc d'escoles de la Mancomunitat. Dels quals destaquen de Taradell:

Compostatge escolar - Escola Les Pinediques - Servei educació ambiental

  • Escola Les Pinediques de Taradell. Projecte “Compostatge escolar” a 1r de primària i “L'hort i l'alimentació” a 2n de primària.
     
  • Escola El Gurri de Taradell. Projecte “Compostatge escolar” amb tots els alumnes.
     
  • Escola Sant Genís i Santa Agnès. Projecte “Mobilitat sostenible” i construcció d'un pàrquing de bicicletes i patinets, a 6è de primària.

El curs vinent la Mancomunitat La Plana seguirà oferint assessorament, recursos educatius en préstec i visites gratuïtes a les instal·lacions de tractament de residus, a tots els centres que ho desitgin, amb l'objectiu de seguir avançant cap a una educació més sostenible i en xarxa.