Cultura i festes

Aquest agost, apunta't a la Cultura en Marxa!

Places limitades, reserveu la vostra assistència.

Dijous, 30/07/2020

Després del cicle Surt del niu, viu l'estiu, l'estiu a Taradell continua apostant per la cultura. Així, entre els dies 6 i 18 d'agost tindrà lloc a la nostra Vila el cicle de rutes Cultura en marxa, amb l'objectiu de donar a conèixer als assistents diverses realitats culturals presents al centre de Taradell i al seu voltant.

La primera d'elles, Pedres i versos (6 d'agost), està dedicada al patrimoni local i les seves relacions poètiques amb autors com Joan Vilacís, Carles Riba, Clementina Arderiu i Joan Oliver-Pere Quart. La segona, L'aroma de Taradell' (7 d'agost, amb Mireia Morales i Esther Solans, del Parc de les Olors), mostrarà les qualitats de diferents plantes aromàtiques i la seva vinculació històrica amb certs espais del nucli urbà. Els Hàbitats de Taradell (11 d'agost, amb Quim Aumatell), serà la tercera ruta, que recorrerà els diversos hàbitats naturals de la zona est del municipi. La quarta, Un tast de Maimir (12 d'agost, amb Laia Miralpeix, de l'Arxiu Fotogràfic), farà un repàs a algunes escultures creades per l'artista local Josep Ricart i Maimir a Taradell.

rutes cartell web

La cinquena ruta, Clementina Arderiu (13 d'agost, amb Marta Ramírez i Cinta González), se centrava en el llegat líric de la poetessa, que va estiuejar a Taradell els anys 1947 i 1948 amb el seu marit, Carles Riba. La sisena, Geologia de Taradell (17 d'agost, amb Ceci Cuenca), explicarà el substrat que determina la mena d'organismes que hi habiten i on s'assentaren les construccions humanes de Taradell. Per acabar, la setena ruta, Petjades de bandolers (18 d'agost, amb el Centre Excursionista), passarà pels escenaris reals on, entre els segles XVII i XIX es produïren diverses peripècies i episodis de sang protagonitzats per en Toca-Sons i altres bandolers.

L'assistència a aquestes rutes guiades està limitada a 20 persones. Per apuntar-vos-hi, envieu un correu electrònic a reserves@taradell.cat o truqueu al 618 388 490; també podeu contactar-hi per WhatsApp.

Caldrà seguir estrictament les mesures de protecció envers el Covid-19, havent de portar mascareta i respectant en tot moment la distància de seguretat.