Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Segona edició del concurs d'Instagram  #JoVaigAmbAtxaDeBarballó
Una de les característiques que fa diferent la Nit de Reis de Taradell són les atxes de barballó.

El foc, el fum i l'olor de les atxes contribueixen a crear un ambient màgic per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Per segon any consecutiu, el Grup de Recerca Local de Taradell conjuntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió de Festes de Taradell, organitzem un concurs d'Instagram coincidint amb la Cavalcada de Reis, la tarda-nit del 5 de gener. El concurs està obert a tothom i es premiarà la millor foto i la més original. Les atxes de barballó hauran de ser presents a la fotografia. Tothom que ho vulgui podrà participar al concurs penjant les seves fotos a Instagram amb les etiquetes #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell18 entre els dies 5 i 8 de gener.

Veure entrada completa
Tornem al Liceu! Aprofita i regala l'entrada per Nadal
El 13 de març la Biblioteca us porta per tercer any consecutiu al Liceu per veure Andrea Chénier, d'Umberto Giordano.

Des de la Biblioteca de Taradell us proposem gaudir d'aquesta òpera, una història d'amor apassionada ambientada en els convulsos dies del Terror, en plena Revolució Francesa. L'òpera s'emmarca en ple verisme, amb el seu compromís per la plasmació de la realitat i amb un gran efectisme vocal i orquestral. Aprofita aquestes festes de Nadal per regalar les entrades. El Liceu ens ofereix uns preus especials per anar-hi i tenim reservades localitats a la part central del tercer pis.

Veure entrada completa
'Mecanoscrit del segon orgien' al Club de Lectura del mes de gener

El primer Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell del 2018 serà sobre la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon orígen. Els membres del Club de Lectura podran debatre i donar la seva opinió sobre el llibre el 29 de gener a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell en una activitat que comptarà amb la conducció de Pasqual Bernat, doctor i màster en història de la ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC) d'aquesta mateixa universitat. Mecanoscrit del segon origen, publicada el 1974 i constantment reeditada des d'aleshores, s'ha convertit sens dubte en una de les novel·les catalanes més llegides de tots els temps. Tres generacions de lectors, com a mínim, han estat marcades per aquesta obra emblemàtica, en què es combinen magistralment ciència-ficció, aventura, novel·la de formació i novel·la d'amor. Tot un clàssic contemporani que ha estat traduït a moltes llengües.

Veure entrada completa
Els llibres editats el 2017 de la Col·lecció Local
La Col·lecció Local és el fons de la Biblioteca de Taradell format pel conjunt de documents relacionats amb el nostre municipi ja siguin aquells publicats per gent de Taradell o sobre gent de Taradell, sigui quin sigui el tipus de material o suport. 

Cada any la Col·lecció Local es va ampliant, ja sigui recopilant llibres editats anteriorment o també amb les noves propostes. Aquí teniu un llistat amb els llibres i el CD que s'han presentat el 2017 i que opodeu trobar a la Biblioteca de Taradell. L'objectiu de la Col·lecció Local és recollir, tractar, conservar i difondre tot el material necessari per a l'estudi del nostre poble.  

Veure entrada completa
INNOCENTADA! Concurs de grafits per pintar la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Com a darrer acte de la celebració del 30è aniversari, la Biblioteca de Taradell ha obert un concurs de grafits per pintar la seva façana.

D'aquesta manera es fa una crida a tots els artistes locals per dignificar una façana que, a causa de l'heura gegant que hi ha, ha quedat molt deteriorada. La proposta consisteix en elaborar treballs artístics murals sobre les diferents superfícies hàbils, és a dir, tant a les façana principal com a les laterals, així com a totes les finestres de l'espai. Els treballs s'hauran d'inspirar en el tema 'bandolerisme', tant arrelat al nostre poble gràcies a la festa d'en Toca-sons. A més a més, recordem que un dels fons de la Biblioteca està dedicat precisament al bandolerisme. La tècnica, l'estil, la composició, així com els colors, seran lliures.

Veure entrada completa
Un llibre recull les 56 obres premiades del Premi Solstici de Taradell entre el 2008 i el 2017
El llibre consta d'un total de 56 textos, en prosa i en poesia. Es tracta de les obres guanyadores del Premi Literari Solstici entre els anys 2008 i 2017.

Matí ple de literatura a la Biblioteca de Taradell. Amb motiu de la presentació del llibre Premi Literari Solstici 2008-2017, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'ha omplert d'escriptors, escriptores i sobretot amants de la literatura. L'acte el va encentar Antoni Pladevall i Arumí, membre de la Comissió Premi Solstici que va recordar que aquest és el segon llibre del Premi Solstici, ja que en un altre es recullen les cinc primeres edicions. Pladevall va fer un repàs a la tradició taradellenca per "promoure la literatura". Va dir que "Taradell pot pressumir d'haver tingut inclinació per la creació literaria" i va recordar que "en els últims 40 anys hi ha hagut 5 o 6 inciatives que ho confirmen". La primera, el 1974, amb el Premi Jordi Capell de lectura. Més endavant amb el Premi Vila de Taradell, unes sessions poètico-musicals o els actes d'homenatge a Carles Riba i Pere Quart que van donar pas, l'any 2003, al Premi Literari Solstici.

Veure entrada completa
Exposició de fotografies sobre la fira de Santa Llúcia a Taradell

Amb motiu de la Fira de Santa Llúcia, el diumenge 16 de desembre, l'Arxiu Fotogràfic tornarà a sortir el carrer per ensenyar una mostra de fotografies d'aquesta tradicional fira taradellenca. Algunes de les fotografies ja es van poder veure fa quatre anys en aquest mateix espai, però l'exposició d'enguany comptarà amb noves adquisicions. A més a més es podrà veure el documental que el Grup de Recerca Local de Taradell va elaborar el 2012 sobre la Fira de Santa Llúcia a Taradell. 

A partir del dilluns, 17 de desembre, la mostra de fotografies es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font fins a finals de mes. 

 

La Biblioteca de Taradell sorteja una magnífica Bibliopanera de Nadal
A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell volem celebrar les festes Nadalenques.

I un any més sortejarem una panera molt especial entre els nostres usuaris. Per a cada vegada que utilitzin el servei de préstec podran omplir una casella de les 999 que té la llumineta que hem preparat per emportar-se'n una gran Bibliopanera. No és la tradicional panera. No hi trobareu neules ni torrons sinó que és una panera plena de lectura amb una vintena de llibres i altres productes per a tota la família.

Veure entrada completa
Presentació del conte 'Un dia a pagès'
Un dia a pagès és el nom del primer conte de la col·lecció dels Tonis de Taradell i gira al voltant de la pagesia.

La presentació es farà el 15 de desembre a les 6 de la tarda a la Biblioteca de Taradell i anirà a càrrec del seu il·lustrador, Guillem Gonzalo. Es tracta d'un conte adreçat a nens i nenes entre 3 i 7 anys i que recull les diferents tasques i feines que la dona realitza a pagès. L'objectiu dels Tonis de Taradell, amb aquesta col·lecció, és acostar la cultura i les tradicions catalanes als més petits de la casa. Els contes tindran com a protagonistes en Marc i la Laia, dos nens que viuran diferents aventures relacionades amb les tradicions catalanes.

Veure entrada completa
Xerrada sobre les malalties infeccioses a la Biblioteca de Taradell
En el marc de l'esdeveniment de La Marató de TV3, s'organitzen un seguit de xerrades arreu del territori per tal que es prengui consciència de la malaltia a la qual va dedicada, enguany les malalties infeccioses.

El proper dimarts, 12 de desembre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà una de les conferències divulgatives sobre La Marató de TV3. Anirà a càrrec d'un professional de la salut amb l'objectiu d'acostar la ciutadania a la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses. Començarà a 2/4 de 8 de la tarda i està adreçada al públic en general. 

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

Veure entrada completa