Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
'Dos contes i una Aurora' a l'Hora del conte del mes de maig

La darrera producció de Titelles Naip ha estat un espectacle basat en una adaptació lliure de tres contes de Prudenci Bertrana i la seva filla Aurora Bertrana que es va estrenar a la 10ª Fira Litterarum a Móra d'Ebre. Es tracta de Dos contes i una Aurora, una proposta de contes garbellats en l'entorn literari familiar dels Bertrana que Manel Ricart de Titelles Naip portarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el proper dimarts, 8 de maig, a 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil. Les narracions que es podran escoltar i veure són El gos de presa, Peikea i La lloca de la vídua, adaptats per a tota la família. L'activitat està dirigida a nens i nenes a partir de 4 anys. 

Club de Lectura en francès amb 'Le Pétit prince' d’Antoine de Saint-Exupéry
La Biblioteca de Taradell us proposa un Club de Lectura en francès.

Potser fa anys que vàreu estudiar francès i el teniu una mica rovellat, potser l'esteu estudiant ara, o potser  senzillament us agrada llegir novel·les en llengua original. Sigui com sigui, ara teniu l'oportunitat de llegir  en francès una obra prou coneguda: Le Pétit Prince (El Petit príncep) , i comentar-la amb altres persones que també l'hauran llegit a través d'aquest Club de Lectura que us proposa la Biblioteca Antoni Pladevall i Font des del Racó de Llengües.

Podeu venir a recollir el vostre exemplar a la biblioteca, on també trobareu material que us poden ajudar, diccionaris, gramàtiques…,  fer-ne la  lectura  i assistir a la trobada que serà  el dimecres 2 de maig a 2/4 de 5 de la tarda. La tertúlia la dirigirà David Sureda, professor de llengua francesa a l'Institut de Secundària de Taradell.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'Contra Flac: In Flaccum' editat per Llogari Pujol
Una crònica d'un jueu alexandrí del primer pogrom antijueu i, segons Llogari Pujol, base de la creació literària del personatge de ficció de Sant Pau (Aulus-Saulus-Paulus). 

Així és com Llogari Pujol defineix 'Contra Flac: In Flaccum' el llibre que ha editat i que presentarà el proper dijous 24 de maig a la Biblioteca de Taradell. L'activitat, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, comptarà amb Lluís Rovira, que ha estat l'encarregat de traduïr el llibre del grec; amb Llogari Pujol, que ha realitzat una comparació de l'obra que es pot trobar en el mateix volum i Jacint Casadevall. 

Segons el mateix Pujol "no són com les Vides Paral·leles (anys 96-1117) a l'estil de Plutarc sinó que els seus personatges són reals, un romà i un grec que compartien un mateix passat i uns mateixos valors. Una obra essencial per refer la cronologia i la protohistòria del cristianisme". El llibre consta de 156 pàgines i està editat per Llibres de l'Índex. 

Club del Llibre comarcal amb Rafel Nadal
La sala La Canal de Tona serà l'escenari del Club del Llibre comarcal que es farà el proper 10 de maig. 

L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre i servirà per comentar tota l'obra de Rafel Nadal. El club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca es poden inscriure al bus, que és gratuït, i fer la lectura d'una de les seves darerres novel·les La maledicció del Palmisano.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'La gestió del patrimoni literari' de Mireia Munmany
La taradellenca Mireia Munmany ha publicat el llibre La gestió del patrimoni literari. Conceptualització i anàlisi comparativa dels models català i anglès

Editat per la Universitat Rovira i Virgili amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i Espais Escrits es tracta d'una publicació fruit de la tesi doctoral defensada el 2016 a la Universitat de Vic i acollida dins el programa de Doctors Industrials. Carme Torrents i Joan Brussosa seran els encarregats de fer-ne la presentació, el proper dimecres 16 de maig a 2/4 de 7 del vespre, en un acte que es realitzarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
16è Premi Literari Solstici de Taradell
La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici ha convocat la setzena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. 

Enguany, el termini de presentació de les obres és el dia 28 d'abril i la temàtica és lliure, tant per a la categoria A (fins a 12 anys fets al llarg del 2018) com per la B (a partir de 16 anys fets al llarg del 2018). Les obres han de ser inèdites i escrites en català.

Pel que fa als premis, s'estableixen dues modalitats en la categoria B amb 400 i 250 euros respectivament (Primer i segon premi de poesia i primer i segon premi de prosa) mentre que a la categoria A -Premi Infantil Jordi Capell- es lliurarà un primer premi en prosa i un altra en poesia que consistirà en un lot de llibres.

El lliurament de premis es farà el dissabte 16 de juny a la Biblitoeca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
Els llibres i documents adquirits a la Col·lecció Local en el darrer any

Cada any la Col·lecció Local es va ampliant, ja sigui recopilant llibres editats anteriorment o també amb les noves propostes. Aquí teniu un llistat amb els llibres i el CD que s'han presentat el darrer any i que opodeu trobar a la Biblioteca de Taradell. L'objectiu de la Col·lecció Local és recollir, tractar, conservar i difondre tot el material necessari per a l'estudi del nostre poble.  

Veure entrada completa
Les novetats en novel·la Juvenil a la Biblioteca per aquest Sant Jordi

Des de la Biblioteca de Taradell tenim algunes propostes per aquest Sant Jordi. Aquí teniu una selecció de vuit novetats en novel·la juvenil que podreu venir a buscar a partir d'aquest dilluns.

Veure entrada completa
Les novetats en novel·la per Sant Jordi a la Biblioteca de Taradell

Des de la Biblioteca de Taradell tenim algunes propostes per aquest Sant Jordi. Aquí teniu una selecció de vint novetats en novel·les que podreu venir a buscar a partir d'aquest dilluns.

Veure entrada completa
Un microconte de Jordi Estrada, a la façana de la Biblioteca de Taradell
Per quart any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimecres a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Ramon Erra, enguany el protagonista és l'escriptor Jordi Estrada. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall i el 2016 un de Joan Pinyol. 

Veure entrada completa