'Ghost i 'Gossos Salvatges' guanyen el Protagonista Jove 2024

Manresa entrega els guardons del 28è Protagonista Jove en una gala al teatre Kursaal

Dimarts, 11/06/2024

Ghost, de Jason Reynolds (categoria 12-14 anys) i Gossos salvatges de Georgina Dalmau (categoria 14-16 anys) són les obres guanyadores del 28è Premi Protagonista Jove. Aquest és el veredicte dels més de 14.000 infants i joves que enguany han participat en aquest certamen únic dels Països Catalans, que té per objectiu promoure la lectura de qualitat en llengua catalana i fomentar la formació literària d'infants i joves entre 9 i 16 anys, tot convidant-los a ser el jurat que avalua les obres que opten als premis.

De fet, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font Taradell i amb la col·laboració de diversos alumnes de l'Institut n'ha format part. La gala d'entrega de premis s'ha fet aquest dimarts al matí al teatre Kursaal de Manresa.

Es tracta d'uns premis que promou l'IBBYcat – Consell Català del llibre Infantil i Juvenil i són els únics guardons de Catalunya en què són milers de lectors els que, a partir de tot un curs ple d'activitats que fomenten la seva formació literària, llegeixen, analitzen i voten quines són les millors obres de literatura infantil i juvenil en català.

Ghost

LL9 Ghost 665x1024En Ghost vol ser el corredor més ràpid dels equips de secundària de la seva ciutat. Però no ha corregut sempre per guanyar. Tot va començar quan era petit i el pare el va perseguir, a ell i a la mare, apuntant-los amb una pistola per tot el barri. Des d'aleshores, en Ghost ha crescut esquivant els cops de la vida que l'han volgut frenar. Fins que l'entrenador Brody, un exmedallista olímpic, veu en ell un autèntic diamant en brut. I ara, aconseguirà guanyar la cursa per a la qual es prepara? O el vencerà el seu passat?

Gossos salvatges

portada gossos salvatges georgina dalmau sanleandro 202207131645Un grup d'adolescents sobreviuen com poden en un món destruït per la crisi global, les bandes criminals i l'escassetat d'aliments enmig de les runes i de mil perills mortals que els assetgen a cada cantonada. En aquest escenari, la Duna es retroba amb el seu germà bessó, a qui creia mort des de feia molts anys. Però el noi viu amb una violenta banda d'assassins...