Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Club de llibre amb Marta Orriols

El Club de Llibre de les Biblioteques d'Osona 2019 es farà a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. 

05/05/2019

Serà el 22 de maig a 2/4 de 8 del vespre i en aquesta ocasió l'autora convidada serà Marta Orriols. L'activitat servirà per comentar el seu llibre Aprendre a parlar amb les plantes, premi Òmnium a la millor novel·la 2018. L'activitat comptarà amb la presència de l'autora.

Es tracta d'una novel·la delicada escrita des del punt de vista d'una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix. La narrativa de Marta Orriols, emotiva, intensa i reflexiva, ens convida a quedar-nos amb el que és essencial. Un llibre íntim que teixeix un relat proper capaç d'enfrontar-se al dolor més punyent amb una maduresa estilística molt poc habitual.  

Continua llegint...
Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca tornaran al teatre

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedicarà, un any més, un Club de Lectura a una obra de teatre.

02/05/2019

La iniciativa es farà durant el més de maig en el marc de l'activitat Llegir el teatre que pretén impulsar clubs de lectura de textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya, a partir del treball d'algunes de les principals obres de la temporada del TNC. 

En aquesta edició, els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell llegiran i compartiran l'obra El Gran mercado del mundo de Pedro Calderón de la Barca. Serà el dijous 16 de maig a partir de 2/4 de 8 del vespre en una sessió que conduirà Anna Fernàndez.

Continua llegint...
La Biblioteca de Taradell us proposa un Club de Lectura en francès

L'activitat, que compta amb la col·laboració de l'INS Taradell, servirà per recuperar el clàssic d'Antoine de Saint-Exupéry Le Pétit Prince.

01/05/2019

Potser fa anys que vàreu estudiar francès i el teniu una mica rovellat, potser l'esteu estudiant ara, o potser  senzillament us agrada llegir novel·les en llengua original. La Biblioteca Antoni Pladevall i Font proposa un nou club de Lectura en francès de l'obra Le Pétit Prince (El Petit príncep). La trobada es farà el 15 de maig a les 6 de la tarda i estarà dirigida per Sandra Pallarès, de l'INS Taradell. Els interessats poden recollir el llibre a la Biblioteca.

Continua llegint...
Francesc Sañé parlarà sobre els memes a la Biblioteca

El taradellencs Francesc Sañé serà l'encarregat d'oferir el proper 9 de maig la xerrada Els memes: La imatge del s. XXI. De Dawkins a el Rubius.Es farà a la Biblioteca de Taradell a partir de 2/4 de 8 del vespre. 

30/04/2019

Sañé explica que "és un fet que el fenomen meme s'ha establert com la principal forma de fer humor en la societat virtual actual, i ha suposat un canvi de paradigma en la manera de pensar i fer l'humor, tenint molt a veure amb l'ús que fem de les imatges (físiques i mentals)". 

En la xerrada s'exposaran les implicacions socials, artístiques, filosòfiques i polítiques d'aquest fenomen. Es tracta d'una conferència ideal per a totes les edats ja que pels més joves serà un trobament amb una part de la seva vida social en profunditat i maduresa contemplativa, però també pels més grans per a comprendre aquest fenomen que marca el canvi generacional. La millor exposició per a comprendre la generació mil·lènial fora de òpics i estudiant amb profunditat el tema.

Continua llegint...
Projecció de diferents curts per a joves del Catalunya Film Festivals

El Dia Més Curt arriba a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

29/04/2019

Aquest divendres a partir de les 6 de la tarda i a la sala Lluïsos del Centre Cultural Costa i Font es farà la projecció de cinc curts agrupats amb el nom de Bandarra.Es tracta de Funny webcam efects, Saatanan Kanit, Enough, Marta i Instead of abracadabra

Com diu el nom és la sessió més gamberra del cilcle El Dia més Curt i compta amb els curts més divertits i passats de rosca per gaudir-los amb amics! La ficció i animació amb comèdia, cinema fantàstics i slasher que posa cap per avall totes les convencions i tabús. L'objectiu d'aquesta sessió és riure, riure de tot: de les desgràcies alienes i del ridícul del nostre ésser, fantasiem amb donar la volta als tòpics i encamellar tots aquells que no riuen mai. La sessió compta amb algunes pel·lícules d'algunes dels festivals membres del Catalunya Film Festivals.

Continua llegint...
El Grup de Recerca presenta un documental sobre els 40 anys de l'Escola Les Pinediques de Taradell

'L'escola Les Pinediques. 40 anys creixent' és el nom del documental que ha elaborat el Grup de Recerca Local de Taradell que es gestiona des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

26/04/2019

Des de fa mes d'un any, el Grup de Recerca Local de Taradell ha estat treballant en l'elaboració del documental 'L'escola Les Pinediques. 40 anys creixent que s'estrenarà aquest dimarts, 30 d'abril, a les 7 de la tarda, a la sala Gran del Centre Cultural Costa i Font. El documental es presenta coindicint amb la celebració, al llarg d'aquest curs 2018/19 dels 40 anys de vida de l'escola taradellenca.

Continua llegint...
'Contes del Nepal' amb Anna Garcia Cuartero

Activitat inclosa dins del projecte De Biblioteca a biblioteca, de país a país. Taradell-Nepal.

20/04/2019

Nepal és un estat de l'Àsia, entre l'Índia i el Tibet, al vessant sud de l'Himàlaia. Hi conviuen diferents cultures amb les seves tradicions i costums. Anna Garcia Cuartero serà l'encarregada de portar una hora del conte especial el dijous 9 de maig a la sala infantil de la Biblioteca. L'activitat començarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda i en ella, Cuartero explicarà diverses històries d'aquest país.

Continua llegint...
El Racó d'en Tià arriba a la desena edició

Les inscripcions per a la desena edició d'El Racó d'en Tià ja es poden fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell fins al 6 de maig.

16/04/2019

L'activitat es portarà a terme a la sala infantil de la Biblioteca, tots els dimecres entre 8 de maig i el 19 de juny de les 10 del matí a les 12 del migdia. El Racó d'en Tià és una activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca, l'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat la Plana amb la finalitat d'acompanyar en la criança. Està destinat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol i vagin acompanyats per la mare, el pare o per tots dos perquè “hi ha moments que necessites compartir, preguntar, escoltar i expressar-te” expliquen les responsables de l'espai, Noèlia Pérez i Georgina Tàpias. Els avis, àvies i cuidadors també hi són benvinguts (si queden places lliures). L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Continua llegint...
Un microconte de Pasqual Farràs, a la façana de la Biblioteca de Taradell

Per cinquè any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

16/04/2019

Des d'aquest dimarts a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Jordi Estrada, enguany el protagonista és l'escriptor Pasqual Farràs. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall, el 2016 un de Joan Pinyol i el 2017 de Ramon Erra.

Continua llegint...
Envia'ns fotografies del teu viatge al Nepal
Has anat al Nepal i vols que algunes de les fotos que has fet durant el viatge es puguin veure a la biblioteca de Taradell?
14/04/2019

Una de les activitats emmarcades dins del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país d'aquest 2019 serà una exposició de fotografies del Nepal que es podrà visitar a la biblioteca de Taradell durant el mes de maig. Però volem que les fotos les hagueu fet vosaltres. Si heu viatjat al Nepal, sigui quina sigui la zona, i teniu fotografies, porteu-les a la Biblioteca de Taradell o envieu-les a b.taradell@diba.cat el més aviat possible.

twitter