Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Més de cent treballs opten al 16è Premi Solstici de Taradell
Un total de 110 treballs s'han presentat a la setzena edició del Premi Literari Solstici organitzat per la Comissió Premi Solstici i la Biblioteca de Taradell.

D'aquests, 73 opten al premi de la categoria A, d'adults, i la resta, 37, a la categoria B que correspon al Premi Infantil Jordi Capell. Dels 73 treballs presentats a la categoria d'adults, 46 són en prosa i 27 en poesia mentre que dels Infantils, 22 són en poesia i 15 en prosa.

El jurat, format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Antoni Pladevall i Arumí, Aina Homs i Godayol, Jesús Ramos i Santiago, Aleix Solà i Pascual i Lluís Rovira i Masnou serà l'encarregat de decidir els guanyadors i finalistes de cada categoria. Els guanyadors de la categoria A rebran 400 euros de cada modalitat i els segons classificats, 250. Pel que fa a al Premi Jordi Capell, els guanyadors de cada modalitat rebran un lot de llibres. La proclamació del veredicte i el lliurament dels premis tindran lloc a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell el dissabte dia 16 de juny de 2017 a les 12 del migdia.

Veure entrada completa
'La importància de ser Frank' al Club de Lectura del mes de maig
The importance of being EarnestLa importància de ser Frank, l'obra més coneguda d'Oscar Wilde, és el llibre que es comentarà en el Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell del mes de maig. 

En aquesta ocasió el Club de Lectura estarà conduït per la filòloga taradellenca Anna Fernández i es farà el 22 de maig a 2/4 de 8 del vespre. La importància de ser Frank és una comèdia alegre, amb humor intel·ligent, irònic i a vegades absurd que retrata de manera crítica l'alta societat anglesa del segle XIX a partir dels embolics amorosos de dos Earnest (Ernest).

Veure entrada completa
PLACES EXHAURIDES. Apunta't a la 'Supernit a les Biblioteques'
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell participarà a La Supernit a les biblioteques. 

Ets seguidor de les aventures de la Matoll i la Nenúfar? Doncs el dia 25 de maig, de 8 a 9 del vespre, a la biblioteca de Taradell passaran moltes coses que tenen a veure amb elles! I necessiten la teva ajuda! Si vols ajudar-les, només cal que t'apuntis a la Supernit a les biblioteques. Cal inscripció prèvia i l'aforament és limitat.

Es tracta d'una activitat organitzada pel Club Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunyaamb la finalitat de promoure la lectura entre el públic infantil. La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran la Nenúfar i la Matoll perquè puguin sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3 on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla.

Veure entrada completa
Xerrada-taller 'Sentir per emocionar-se' amb Alba Rosique
La piscòloga taradellenca Alba Rosique oferirà el proper dijous 24 de maig a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca de Taradell, la xerrada-taller Sentir per emocionar-se.

Quan ens permetem sentir ens descobrim a nosaltres mateixos. Com podem acompanyar els nostres fills perquè expressin allò que senten? Parlarem de com fer de les emocions una eina de comunicació sana entre pares i fills a través dels contes. Està adreçada a pares i fills a partir de 0 anys i és un projecte que forma part del Racó de les emocions. 

Torna el Cicle de Projeccions del Centre Excursionista de Taradell
Aquest divendres comença la 34a edició del Cicle de Projeccions del Centre Excursionista Taradell.

Enguany constarà de quatre sessions que es faran els divendres dia 4, 11, 18 i 25 de maig a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, a 2/4 de 10 del vespre. Entre les projeccions que es podran veure hi ha Escalant la cua del drac d'Òscar Cadiach, Cim al Teide de Josep Maria Parareda, Viu l'emoció de les curses de MTB més dures del món amb Roger Tuneu i Estels del Sud: La travessa del Massís dels Ports amb cims i altres travesses circulars amb Ismael Monsonís.

Veure entrada completa
'Dos contes i una Aurora' a l'Hora del conte del mes de maig

La darrera producció de Titelles Naip ha estat un espectacle basat en una adaptació lliure de tres contes de Prudenci Bertrana i la seva filla Aurora Bertrana que es va estrenar a la 10ª Fira Litterarum a Móra d'Ebre. Es tracta de Dos contes i una Aurora, una proposta de contes garbellats en l'entorn literari familiar dels Bertrana que Manel Ricart de Titelles Naip portarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el proper dimarts, 8 de maig, a 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil. Les narracions que es podran escoltar i veure són El gos de presa, Peikea i La lloca de la vídua, adaptats per a tota la família. L'activitat està dirigida a nens i nenes a partir de 4 anys. 

Club de Lectura en francès amb 'Le Pétit prince' d’Antoine de Saint-Exupéry
La Biblioteca de Taradell us proposa un Club de Lectura en francès.

Potser fa anys que vàreu estudiar francès i el teniu una mica rovellat, potser l'esteu estudiant ara, o potser  senzillament us agrada llegir novel·les en llengua original. Sigui com sigui, ara teniu l'oportunitat de llegir  en francès una obra prou coneguda: Le Pétit Prince (El Petit príncep) , i comentar-la amb altres persones que també l'hauran llegit a través d'aquest Club de Lectura que us proposa la Biblioteca Antoni Pladevall i Font des del Racó de Llengües.

Podeu venir a recollir el vostre exemplar a la biblioteca, on també trobareu material que us poden ajudar, diccionaris, gramàtiques…,  fer-ne la  lectura  i assistir a la trobada que serà  el dimecres 2 de maig a 2/4 de 5 de la tarda. La tertúlia la dirigirà David Sureda, professor de llengua francesa a l'Institut de Secundària de Taradell.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'Contra Flac: In Flaccum' editat per Llogari Pujol
Una crònica d'un jueu alexandrí del primer pogrom antijueu i, segons Llogari Pujol, base de la creació literària del personatge de ficció de Sant Pau (Aulus-Saulus-Paulus). 

Així és com Llogari Pujol defineix 'Contra Flac: In Flaccum' el llibre que ha editat i que presentarà el proper dijous 24 de maig a la Biblioteca de Taradell. L'activitat, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, comptarà amb Lluís Rovira, que ha estat l'encarregat de traduïr el llibre del grec; amb Llogari Pujol, que ha realitzat una comparació de l'obra que es pot trobar en el mateix volum i Jacint Casadevall. 

Segons el mateix Pujol "no són com les Vides Paral·leles (anys 96-1117) a l'estil de Plutarc sinó que els seus personatges són reals, un romà i un grec que compartien un mateix passat i uns mateixos valors. Una obra essencial per refer la cronologia i la protohistòria del cristianisme". El llibre consta de 156 pàgines i està editat per Llibres de l'Índex. 

Club del Llibre comarcal amb Rafel Nadal
La sala La Canal de Tona serà l'escenari del Club del Llibre comarcal que es farà el proper 10 de maig. 

L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre i servirà per comentar tota l'obra de Rafel Nadal. El club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca es poden inscriure al bus, que és gratuït, i fer la lectura d'una de les seves darerres novel·les La maledicció del Palmisano.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'La gestió del patrimoni literari' de Mireia Munmany
La taradellenca Mireia Munmany ha publicat el llibre La gestió del patrimoni literari. Conceptualització i anàlisi comparativa dels models català i anglès

Editat per la Universitat Rovira i Virgili amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i Espais Escrits es tracta d'una publicació fruit de la tesi doctoral defensada el 2016 a la Universitat de Vic i acollida dins el programa de Doctors Industrials. Carme Torrents i Joan Brussosa seran els encarregats de fer-ne la presentació, el proper dimecres 16 de maig a 2/4 de 7 del vespre, en un acte que es realitzarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa