Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
L'exposició 'Catalunya il·lustrada' arriba a la Biblioteca de Taradell
L'exposició Catalunya il·lustrada de Pilarín Bayés es podrà veure a la Biblioteca de Taradell del 26 al 17 de juliol.

L'exposició és una síntesi dels sis volums de La Història de Catalunya il·lustrada per Pilarín Bayés l'any 2014, en què es mostren els moments destacats de la història i la cultura de la societat catalana de la prehistòria fins als nostres dies. Una col·lecció que va ser escrita per una quinzena de reconeguts historiadors catalans. Cadascun d'ells va treballar una part de la història i van ser dirigits i coordinats per Josep M. Solé i Sabaté i Queralt Solé.

Veure entrada completa
Recordes Els Brillant's?
La primera actuació del conjunt musical The Brillant's, més coneguts com els Brillants de Taradell, va ser el 29 de maig de 1966. 

La formació inicial formada per Josep Maria Fabré, Paco Sánchez, Ramon Pey, Vicenç Tió i Antoni Masó es va convertir en un dels grups de moda de l'època amb més de cent actuacions anuals, amb una programació estable a les diferents sales de ball de Catalunya i compartint escenari amb les millors orquestres i cantants del moment.  Francesc Santamaria, Albert Bartolomé, Joan Pla, Pep Codina, Ramon Casellas i Toni Puigdollers són altres músics que han passat per un grup que, fins fa dos anys, va estar en actiu. L'època daurada del grup però va ser a finals dels anys 60 i durant la dècada dels 70 quan van gravar un disc amb quatre peces.

Veure entrada completa
Maria Dolors Portas i Aureli Trujillo guanyen el 16è Premi Solstici de Taradell
La setzena edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors. Maria Dolors Portas, en prosa i Aureli Trujillo, en poesia, es van emportar el primer premi del certàmen literari. Jofre Cedó, en poesia i Martina Espasa, en prosa, van guanyar el Premi Jordi Capell. 

La Biblioteca de Taradell va acollir aquest dissabte al migdia el lliurament de la setzena edició del Premi Literari Solstici. El jurat, format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Antoni Pladevall i Arumí, Aina Homs i Godayol, Jesús Ramos i Santiago, Aleix Solà i Pascual i Lluís Rovira i Masnou van ser els encarregats de triar els guanyadors de les respectives categories i modalitats d'un total de 110 treballs. A l'acte hi van assistir l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer; Víctor Pallàs, d'Òmnium Cultural; Anna Capell, en representació de la família Capell i Antoni Pladevall i Arumí, membre del jurat, a banda d'altres representants polítics i culturals del municipi. L'acte va estar amenitzat amb la música de Pau Albert i Ramon Dordal.

Veure entrada completa
Acte de lliurament del 16è Premi Literari Solstici
El proper dissabte, 16 de juny, es farà el lliurament de la setzena edició del Premi Literari Solstici i del Premi Infantil Jordi Capell. 

L'acte es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de les 12 del migdia en un acte en el qual hi assistiran, a banda del jurat, representants de la família Capell i l'alcalde, Lluís Verdaguer. 

El jurat, format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Antoni Pladevall i Arumí, Aina Homs i Godayol, Jesús Ramos i Santiago, Aleix Solà i Pascual i Lluís Rovira i Masnou ha escollit d'un total de 110 treballs, els guanyadors i finalistes de les respectives modalitats. Concretament 73 treballs opten al premi de la categoria A, d'adults, i la resta, 37, a la categoria B que correspon al Premi Infantil Jordi Capell. Dels 73 treballs presentats a la categoria d'adults, 46 són en prosa i 27 en poesia mentre que dels Infantils, 22 són en poesia i 15 en prosa.

Veure entrada completa
Comença l'horari d'estiu a la Biblioteca
A partir del 16 de juny i fins al 15 de setembre, els dissabtes tindrem tancat (amdós inclosos).

L'horari entre setmana serà l'habitual: cada tarda, de dilluns a divendres, de 2/4 de 4 a les 8 del vespre i dimecres i divendres també tindrem obert de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.

Tens tot un estiu per a llegir a la fresca: a la vora del mar, sota un arbre en el bosc, amb una bona hamaca a la vora del riu, estirats en el sofà i el ventilador en marxa, damunt de la tovallola després d'un bon bany a la piscina, en el tren en que viatgem, a la nit... Vine a la Biblioteca, fes una bona tria de llibres i gaudeix d'un estiu divertit i lector.

 

Exposició de fotografies del curs d'Iniciació a la fotografia
Durant tot el mes de juny la Biblioteca de Taradell acull una exposició de fotografies dels alumnes que durant els mesos de març i abril van realitzar el curs d'Iniciació a la Fotografia amb els professors Emiliano Moreno i Neus Saavedra. 

Tots els alumnes que hi ha volgut participar han escollit dues fotografies que es poden veure al vestíbul de la biblioteca.

En aquest curs es va combinar sessions tècniques i teòriques proporcionant els coneixements generals bàsics per iniciar-se en el món de la fotografia. Entre d'altres es va explicar el procés fotogràfic, la càmera, el diafragma, l'obturador, la profunditat de camp, la sensibilitat, la temperatura de color, l'equilibri de blancs, els objectius, la mesura de la llum, el flaix,  la composició, etc. També es van fer sortides per tal de posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

Veure entrada completa
Activitat per a nadons: 'La medusa perduda'
Eva González serà l'encarregada de dirigir una activitat que porta per nom La medusa perduda

Amb la finalitat de promoure el gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys, la Biblioteca de Taradell ha organitzat pel proper dimarts, 13 de juny, una activitat adreçada als petits lectors. La medusa perduda gira entorn del bosc de Riudolç hi viuen molt animals, uns dormen de nit i uns altres de dia. Hi ha un munt de sorolls: auuuuu; roc-roc; piu-piu, rony-rony; zum-zum; ric-ric; biz-biz; rrrr... I un riu d'aigua dolça com la melmelada fins que apareix una medusa, perduda i el riu deixar de ser dolç... Aquest és un conte pensat per als més petits, amanit amb cançons i endevinalles.

Veure entrada completa
Exposició fotogràfica del tercer i el vint-i-quatrè Homenatge a la Vellesa
Coincidint amb el 64è Homenatge a la Vellesa, l'Arxiu Fotogràfic ha preparat una exposició de fotografies antigues d'aquesta festa.

Un any més, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell surt al carrer per oferir una mostra de fotografies antigues sobre la festa de l'Homenatge a la Vellesa. I enguany ho fa per partida doble. Des d'aquest dilluns es pot veure al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font més d'un centenar de fotografies que capten diferents moments de de la Festa del 1957 i la del 1978, és a dir, del tercer i el vint-i-quatrè Homenatge a la Vellesa. L'exposició es podrà veure fins l'1 de juliol.

Veure entrada completa
No perdis el tren i guanya un passi Interrail
Un any més la Biblioteca de Taradell forma part de la campanya No perdis el tren. Participa-hi del 28 de maig al 30 de juny.

Si tens més de 18 anys i vols guanyar un passi Interrail, participa al concurs de microrelats No perdis el tren organitzat per les biblioteques del projecte Punts d'Informació Turística, amb la col·laboració de Renfe.

Enguany el concurs canvia de format. Pots participar a través de www.noperdiseltren.cat escrivint un microrelat sobre una fugida en tren inspirada en imatges del territori, en català o castellà i sense superar els 280 caràcters. Els microrelats han de continuar la frase: Quan va arrencar el tren ja no hi havia marxa enrere...

Veure entrada completa
Exposició: 'Llocs i records de Taradell' a la Biblioteca
L'exposició Llocs i records de Taradell és el resultat del tallers Escriptura de records realitzat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

El passat mes de febrer es va impartir un taller d'escriptura de records a la Biblioteca de Taradell. L'activitat formava part del projecte BiblioLab de la Diputació de Barcelona i estava conduït per Miracle Sala. Hi van participar setze persones i durant tres sessions es va treballar com organitzar els records de cadascú de manera senzilla, amena i interessant, es va treballar en com organitzar la pròpia biografia o la d'un altre amb la finalitat d'explorar els records i treballar-los a través de l'escriptura. L'exercici final va ser posar per escrit aquella imatge que teníem present i que va ser important en un moment determinat de la vida de cadascú. És a dir explicar aquell record.

Veure entrada completa