Mercè Cabanas Solà (ERC)

Alcaldesa de Taradell i Regidora de Via pública, Promoció econòmica, Pagesia i Sanitat.

Contacta amb l'alcaldessa

Ompliu la següent informació per poder atendre i donar resposta al vostre missatge.

M'agradaria rebre el butlletí informatiu municipal

L'emissió d'aquest formulari en cap cas s'incorporarà al registre municipal ni generarà la creació d'un expedient o procediment oficial. En cas de voler formalitzar la gestió, cal utilitzar el tràmit específic que trobareu a la seu electrònica.

Mercè Cabanas

És periodista, nascuda el 1961, casada amb en Gonçal i amb dos fills de 23 i 20 anys. Ha crescut a diferents masies: El Ferriol, Casablanca... És la tercera de sis germans. Va estudiar a les monges dominiques i al Sant Genís. Després BUP i COU al Jaume Callís de Vic. Des de l'adolescència va fer compatibles feina, estudis i beques. Als 22 anys va llicenciar-se en Ciències de la Informació a la UAB, on més tard va fer de professora associada. Sempre ha prioritzat fer periodisme en català i ha dirigit mitjans com La Terra, El 9 Nou del Vallès Oriental -des del primer dia i durant 10 anys-, i programes de televisió com Catalunya Avui o Diàlegs a Granollers TV.

No ha deixat mai ni el periodisme ni la formació acadèmica. Fa 30 anys que tenim una casa sempre oberta al carrer de la Barceloneta, però del 2007 al 2017, per raons familiars, va viure a Ciutat de Mèxic -on ha exercit de corresponsal pel diari Público i per El Periódico de Catalunya-, a Miami i Jakarta. Malgrat la distància, ha seguit sempre vinculada al poble col·laborant amb Taradell.com o fent xerrades amb Som Dones. Li entusiasma conèixer a fons allà on viu i implicar-se en entitats socials i culturals. Amb els anys aprecia més el cantó bo de cada nova experiència. Li agrada llegir, conversar i caminar tot descobrint nous indrets.

 

Xarxes socials de l'alcaldessa

twitter.com/mercecabanas
facebook.com/merce.cabanas.sola

 

Retribució i dedicació

D'acord amb voluntat de transparència, a continuació es dóna detall de les retribucions que percep l'alcaldessa per a la seva dedicació a jornada completa.  

 

Retribucions de càrrecs electes Import
1. Càrrec electe amb dedicació. Retribucions brutes anuals  
     Alcaldia - Presidència. Dedicació completa - Aprovació Ple del dia 26/01/2023
     (amb efectes de l'1 de gener del 2023)
47.012,42€
     Alcaldia - Presidència. Dedicació completa  - Aprovació Ple del dia 25/11/2021
     (amb efectes de l'1 de gener del 2022)
45.201,20€
     Alcaldia - Presidència. Dedicació completa - aprovació Ple del dia 17/12/2020
     (amb efectes de l'1 de gener del 2021 al 31 de desenbre de 2021)
25.574,42€
     Alcaldia - Presidència. Dedicació completa - aprovació Ple del dia 27/06/2019
     (de l'1 de juliol del 2019 al 31 de desembre de 2020)
44.314,90 €

L'alcaldessa no percep retribucions per assistències perquè aquestes són considerades dins la dedicació a jornada completa.