Dades epidemiològiques SIVIC

Coneix les dades obertes del COVID, la grip i d'altres virus respiratoris a través del Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya (SIVIC)

Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s'ha activat el nou web del Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya (SIVIC) és un sistema que té per objectiu el de monitorar els virus respiratoris, recollir els canvis de tendència i millorar la caracterització microbiològica dels virus circulants.

Aquest nou portal amb accés a dades obertes, oferirà informació de la vigilància epidemiològica de la grip, de la COVID-19 i d'altres virus respiratoris. S'actualitzarà de manera setmanal els dimarts durant tot l'any i inclourà, també, informes setmanals.

D'aquesta manera, permetrà analitzar les infeccions respiratòries agudes en temps real per poder monitorar tendències. Les dades s'enviaran i s'integraran també als registres estatal i europeu, i permetran avaluar l'impacte assistencial.

Aquest projecte, liderat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, ha estat desenvolupat conjuntament per un grup de treball multidisciplinar de professionals d'atenció primària, hospitals, laboratoris, sistemes d'informació i vigilància epidemiològica.

Dades obertes que fa referència a la Catalunya Central la trobareu mitjançant aquest enllaç https://sivic.salut.gencat.cat/?regio=5. Així com el detall comarcal i dels municipis de més de 20.000 habitants, si accediu directament a https://dadescovid.cat/?tipus_territori=territori. També hi trobareu informació per AGA a https://dadescovid.cat/