Avís preventiu per alts nivells d'ozó troposfèric

L'Ajuntament de Taradell informa de la situació de risc per previsió de superació dels llindars d'ozó troposfèric a la Plana de Vic.

Dijous 08/08/2019

A partir de la informació facilitada per la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l'Aire, us comuniquem que avui hi ha previsió que es pugui superar el llindar d'informació d'ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic a les zones de qualitat de l'aire de la Plana de Vic (ZQA6).

Els grups que poden ser més sensibles són les persones amb asma o altres malalties de les vies respiratòries o cardíaques, les que fan exercici físic a l'aire lliure, especialment a les hores en què els nivells d'ozó són més alts, els infants i la gent gran.

D'acord amb les recomanacions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, com a mesura preventiva cal renunciar a fer esforços corporals a l'aire lliure que no siguin usuals, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es duen a terme dins el període en què els nivells d'ozó són més alts.

Per aquest motiu, recomanem als centres d'ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives del municipi, que renunciïn a fer activitats que suposin esforços corporals a l'aire lliure durant les hores previstes de superació del llindar d'informació d'ozó a Taradell.

Podeu obtenir més informació a la web de la Generalitat i seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozóCAT.

D'altra banda, podeu consultar via web els nivells que enregistren les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) o fer-ho amb l'aplicatiu de mòbil Aire.Cat.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d'una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període especificat; sempre i quan no s'actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que l'avís no comporta l'activació de cap pla d'emergència.