Intercanvi de casals entre els municipis de Taradell i Premià de Mar

Dilluns 10/07/2017
Intercanvi Casals Jubilats 6

Cinquanta persones grans de Taradell van ser partícips al passat 6 de juliol d'un intercanvi de casals amb la població de Premià de Mar, a la comarca del Maresme.

Aquest programa d'intercanvis té com a objectiu que les persones grans de diferents poblacions creïn vincles, intercanviïn experiències i donin a conèixer els seus municipis i les seves associacions de gent gran. El programa doncs, consta de dues sortides, i en cadascuna d'elles un poble fa d'amfitrió i l'altre de visitant. En aquesta ocasió primer s'ha portat a terme la visita a Premià i el proper setembre hi ha prevista la visita a Taradell.

Un autobús va conduir als participants fins al casal Can Manent, on es va esmorzar, i a continuació es van visitar els carrers del municipi, engalanats en motiu de la festa major de la població. El matí va acabar amb la visita al Museu de l'Estampació, l'únic museu a l'Estat espanyol especialitzat en l'estampació tèxtil. Aquest museu, ubicat a l'edifici de l'antiga Fàbrica del Gas explica l'estampació, com a tècnica, a través del temps i, especialment, l'important paper d'aquesta activitat econòmica com a base de la industrialització de Catalunya.

Després, es va fer un dinar de germanor i una sobretaula amenitzada amb música i ball.

Al llarg de tota la jornada, la regidora de Serveis Socials de Taradell, Araceli Garcia, i la regidora de Gent gran de Premià de Mar, Imma Morales, van acompanyar al grup. Així com també diversos tècnics municipals. Els alcaldes de les dues poblacions, Lluís Verdaguer en el cas de Taradell, i Miquel Buch per part de Premià, van ser-hi presents també a l'hora de dinar.

Aquesta activitat està organitzada conjuntament per l'Associació de Jubilats de Taradell, l'Ajuntament de Taradell i el programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana.

Intercanvi Casals Jubilats 1
Intercanvi Casals Jubilats 1
Intercanvi Casals Jubilats 2
Intercanvi Casals Jubilats 2
Intercanvi Casals Jubilats 3
Intercanvi Casals Jubilats 3
Intercanvi Casals Jubilats 4
Intercanvi Casals Jubilats 4
Intercanvi Casals Jubilats 5
Intercanvi Casals Jubilats 5