Presentació del llibre 'Via morta' d'Assumpta Montellà

Divendres, 05/04/2024

Els dies previs al Taradell Negre es faran tres presentacions de llibres. El primer serà el divendres 5 d'abril a les 7 de la tarda amb el Via Morta d'Assumpta Montellà, el debut a la ficció de l'autora.

Via morta és una novel·la sobre la venjança, l'amistat i l'amor que té coma  escenaris el mar Mediterrani i les vies del tren.

La presentació anirà a càrrec de Núria Martínez, comissaria del Taradell Negre i es comptarà amb la presència de l'autora.

Portada Via Morta

L'argument

A Portbou hi conflueixen, durant uns dies i de forma casual, un seguit de personatges dispars: una professora d'Història i el seu primer amor, una periodista urbexer, una prostituta i un inspector de policia. D'entrada, aquests desconeguts sembla que comparteixen res entre ells, però una mort, la d'un d'ells, els acabarà unint a la força. La Carol Cabot s'ha refugiat a Portbou després d'una ruptura sentimental que encara té esperances que revifi. Quan torni a Perpinyà, després d'unes setmanes, ho farà sent una persona completament diferent. Què és el que té lloc a Portbou que acaba amb un mort i trastoca del tot la vida de la Carol? I el més important de tot, quin paper hi juga Le Rayon Vert, un hotel abandonat des de fa anys? Assumpta Montellà debuta a la ficció amb Via morta, una novel·la sobre la venjança, l'amistat i l'amor que té com a escenaris el mar Mediterrani i les vies de tren que condueixen a Portbou, final de trajecte.

Assumpta Montellà

L'autora

Assumpta Montellà (Mataró, 1958) és historiadora. El seu primer llibre, La Maternitat d'Elna (Ara Llibres, 2005), ha aconseguit un èxit rotund de crítica i públic; ha estat traduït al castellà i al xinès, s'ha adaptat al teatre, a la televisió i properament al cinema, i ha esdevingut un fenomen social. El setè camió (2007), traduït també al francès, ha estat un altre èxit de vendes, igual que Contrabandistes de la llibertat (2009). També és autora del volum il·lustrat La Maternitat d'Elna en imatges, amb les fotografies de l'àlbum personal d'Elisabeth Eidenbenz, i de l'obra Elisabeth Eidenbenz. Més enllà de la Maternitat d'Elna. Amb Ara Llibres, també dins de la la Sèrie H, ha publicat El silenci dels telers (2012) i 115 dies a l'Ebre. El sacrifici de la lleva del Biberó (2014).