Presentació del llibre ''Rigor Mortis' de Tura Soler

Dissabte, 06/04/2024

La periodista Tura Soler, coneguda especialista de successos, signa un nou llibre, Rigor Mortis. Els casos del forense Narcís Bardalet.

El dissabte 6 d'abril a les 11 del matí es farà la presentació a Taradell en un escenari poc habitual per un acte literari però molt adequat pel llibre, la sala aconfessional del Tanatori.

La presentació anirà a càrrec de l'autora, el protagonista del llibre, Narcís Bardalet i del periodista Jordi Grau.

El volum rememora la història personal i professional del forense i pediatre figuerenc a través d'una sèrie de reflexions sobre la mort i la vida a partir de casos reals amb els quals s'ha trobat al llarg de la seva trajectòria professional. El doctor explica que en el transcurs de la seva carrera ha vist cinc-cents cadàvers cada any, la qual cosa li ha permès de configurar una mirada especial davant el tabú de la mort.

Portada Via Morta

L'argument

Al doctor Narcís Bardalet se'l coneix com el "confident de la mort" o "l'home que parla amb els morts". Entre els milers de casos de la seva carrera com a forense, ha fet l'autòpsia retrospectiva de Jesucrist, ha embalsamat Salvador Dalí i l'ha enterrat tres cops, i ha tingut sobre la taula d'autòpsies una suposada mòmia egípcia. La seva fama ha agafat tanta volada que hi ha qui exigeix a les seves últimes voluntats que, si el maten o mor d'accident, sigui en Bardalet qui li faci l'autòpsia.

A més de forense és pediatre, un apassionat d'aquestes dues disciplines de la medecina que, sorprenentment, per a ell són molt semblants ja que exigeixen una gran capacitat d'observació: els infants, com els difunts, no parlen però donen molta informació si els saps entendre.

De la mà de la periodista Tura Soler, gran especialista de la crònica de successos amb qui ha compartit molts casos i investigacions policials que han ocupat les portades dels diaris, Narcís Bardalet rememora una història personal i professional fascinant, de vegades tendra i d'altres estremidora. Per la seva feina extraordinària, hi ha qui l'ha batejat amb simpatia com el "Grissom" català, perquè la seva vida i les mil i una històries colpidores en les quals ha estat protagonista semblen de pel·lícula, tot i que són ben reals. Amb Rigor mortis, que es llegeix com una novel·la, descobrirem amb la veu del doctor Narcís Bardalet la cara més humana de la mort i moltes lliçons de vida.

Taradell Negre 2023 taula 5 (7)L'autora

Tura Soler (Santa Pau, 1963), llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB i periodista de successos i investigació d'El Punt Avui, ha relatat a les planes del diari molts dels grans casos de la crònica negra de Catalunya. Destaca el seu treball en el cas del segrest de la farmacèutica Maria Àngels Feliu. És coautora d'Estampes del segrest d'Olot i dels llibres Les pilotes del Borbons i Els Borbons en pilotes. És autora també del llibre El pantà maleït, basat en les morts de Susqueda. També col·labora en el programa Crims i en altres programes de ràdio i televisió. Ha guanyat tres premis Carles Rahola de periodisme i un premi Josep Maria Planes de periodisme d'investigació.