Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local participa des del 2016 a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

Es tracta d'un mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

Al llarg d'aquests anys s'han recuperat filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'arbre (2017), de l'Agrupament Rocaguinarda (2018), de l'Esbart Sant Genís (2019), del primer ascens a Primera Regional de la UD Taradell (2020), del pilot taradellenc Josep Pujol (2021) i del Grup de Trialers de Taradell (2022).