25 anys de la Fundació Vilademany

El 30 d'abril de 2022 es va estrenar el documental 25 anys de la Fundació Vilademany en el marc de l'acte anual del Grup de Recerca que es va ajornar uns mesos a causa de la pandèmia. 

Al llarg dels 50 minuts el documental explica la història de la Fundació Vilademany, des dels seus inicis, quan el 1993 es va veure la necessitat que Taradell havia de crear un servei d'atenció a la gent gran, passant per la construcció dels primers 20 habitatges tutelats (1996), el centre de dia (2000), la residència assistida (2006), la gestió dels pisos socials del Pujoló (2013) i fins a la inauguració, just fa un any, del nou edifici (al carrer Ramon Pou, on hi havia l'antic CAP) destinat a habitatges tutelats amb 16 pisos.

A banda d'explicar els orígens i l'evolució de la Fundació Vilademany de Taradell, el documental mostra el seu dia a dia. I és que el reportatge també vol reflectir la part més humana de la Fundació. Per una banda, les persones que hi treballen i, per l'altra, els usuaris. Una part important del documental també la tenen les activitats i taller que es realitzen a la Fundació, amb la implicació de diverses entitats, centres educatius i voluntaris del municipi. També té una part destacada la Covid-19 i com aquesta pandèmia va impactar a la Fundació Vilademany.

Fundació Vilademany

En total es va entrevistar una cinquantena de persones, que són la veu dels milers de persones que en un moment o altre s'han involucrat amb la Fundació al llarg d'aquests 25 anys. Es tracta de Carme Amblàs, Antònia Andreu, Maite Beitia, Moha Belhaj, Mercè Bigas, Mercè Cabanas, Eva Casassas, Àngels Castells, Raül Cegarra, Antònia Costa, Francisca Costa, Mireia Costa, Cari Garrido, Martina Gil, Isidre Gimeno, Aina Gómez, Maria Jesús Gómez, Eli González, Xevi Güell, Duna Herranz, Carme Homs, Teresa Lapeña, Natali Lara, Dolors Martí, Mariona Mendoza, Sole Molina, Vinyet Morera, Samira Moumen, Josep Munmany, Àngela Perona, Dolors Pratdesaba, Pau Puig, Meri Redorta, Mercè Reina, Joan Ribot, Montse Ricart, Clara Riera, Anna Roca, Marta Roca, Berta Sala, Imma Sala, Anna Sellés, Berta Sellés, Maria Rosa Serra, Fina Solagran, Núria Tió, Pepi Tordera, Marta Torrentó, Carme Tort i Lluís Verdaguer.

 

twitter